main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Opiniemakers (radio) - 22 april 2017 — 19:32

Woede om ‘sterbaan’ voor treitervlogger bij AD

Het is ‘treurig’ en ‘triest’ dat het AD treitervlogger Ismail Ilgun een contract heeft gegeven. Dat zei Julius Terpstra, oud-voorzitter van de jongerenafdeling van het CDA, vanavond in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Opiniemaker Esther Voet heeft in de uitzending ook geen goede woorden over voor Ilgun en het AD. “Ik heb werkelijk versteld gestaan dat deze jongen met zulk rabiaat gedachtegoed – hij is een Erdogan-aanhanger en hoe hij zich gedraagt tegenover de politie – zo op het paard gehesen wordt door het AD.”

‘Tweede kans’

Deze week werd bekend dat Ilgun aan de slag gaat voor het AD, waar hij documentaires gaat maken over achterstandswijken. Hoofdredacteur Hans Nijenhuis spreekt van ‘een tweede kans’ voor de tuigvlogger. “Maar laten we even wel wezen: deze Ismail heeft geen excuus aangeboden aan de politie en aan een raadslid dat hij voor weetnietwat heeft uitgemaakt”, benadrukt Voet.

Terpstra maakt zich in de uitzending ook hoorbaar boos. “Er wordt onder het mom van ‘een tweede kans’ gezegd dat deze jongen zijn leven wil beteren en dat ook wil uitstralen ten opzichte van de rest van deze jonge mensen. Maar dan hof je hem nog geen sterbaan te geven bij het Algemeen Dagblad.”

Verkeerd signaal

Volgens Voet geeft het AD vooral een verkeerd signaal af. “Allereerst is hij een rolmodel voor al dit soort jongetjes. Die denken dat je met rellen een baan bij het AD kunt krijgen. En ten tweede, wat voor signaal geef je af tegen jongens en meisjes van allochtone afkomst, die wel keurig en netjes hun opleiding hebben gedaan? Die denken: nou, daar zit ik dan met mijn opleiding. Ik kom misschien niet aan de bak en deze jongen krijgt uit pure sensatielust een zogenaamde tweede kans.”

Voet vindt dat Ilgun vooral moet worden aangepakt, in plaats van worden beloond. “Als hij echt journalist wil worden, laat hem dan eerst een paar jaar meelopen en keurig om negen uur ’s ochtends op het werk komen. Geef hem dan de kans. Hier worden nu ontzettend belangrijke stappen overgeslagen.”

‘Van mij hadden ze een pak op hun sodemieter gekregen’

Ondernemer Ruud Koornstra is het met haar eens. “Ik heb mijn kinderen nog nooit geslagen, maar deze hadden van mij een pak op hun sodemieter gekregen. Iedereen mag een tweede kans, maar je moet eerst even strafregels schrijven in het strafbankje en je mond spoelen.”

 

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Het Misdaadbureau

Wie snel wat kilo’s kwijt wil of spiermassa wil kweken, kan terecht op de zwarte markt waar een levendige handel bestaat in illegale, gevaarlijke afslankpillen en anabolen. Een zeer lucratieve business voor criminelen. Lopen dealers vaak tegen de lamp? En welk risico nemen de gebruikers? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met:

  • Martin Kooijman van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • Hoogleraar Sport en Techt Marjan Olfers
  • Onderzoeksjournalist van WNL Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en probeert zelf illegale afslankthee te kopen.

Luister nu naar de podcast!

Elke vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

WNL Haagse Lobby Podcast

Wordt 2023 het jaar van de stakingen? Verschillende beroepsgroepen legden hun werk dit jaar al neer en lang niet alle cao-onderhandelingen komen tot een goed einde. Moeten we vrezen voor Franse toestanden of is de temperatuur in de Polder nog te bekoelen? Martijn de Greve bespreekt het met:

  • Directeur van werkgeversvereniging AWVN Raymond Puts
  • Vicevoorzitter van de FNV Zakaria Boufangacha
  • Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp

Te beluisteren via je favoriete podcast-app.

Kabinet onderzoekt ‘Vliegende Brigade’ voor opruimen drugsafval

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) onderzoekt of het mogelijk is een speciale ‘vliegende brigade’ op te richten om boeren en tuinders te helpen bij…

Lees meer

Advocaat: De Mos is totaal niet rijk geworden, dus geen corruptie

De Haagse oud-wethouder Richard de Mos is totaal niet rijk geworden van de contacten met bevriende ondernemers, en dat bewijst dat er geen sprake is…

Lees meer

Hof geeft Volt gelijk: partij mocht Gündoğan uit fractie zetten

Het gerechtshof in Amsterdam geeft Volt in hoger beroep gelijk: de partij mocht Nilüfer Gündoğan wel degelijk uit de Tweede Kamerfractie zetten. Partijleider Laurens Dassen…

Lees meer

OM verdenkt tieners van doodslag in vereniging Haagse snackbarbaas

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de tieners die eerder zijn opgepakt voor het doodsteken van een Haagse snackbareigenaar van doodslag in vereniging en openlijke geweldpleging….

Lees meer

Rode Kruis en Islamitische Stichting Nederland ontvangen ruim 3 miljoen euro aan donaties voor slachtoffers aardbevingen

Op Giro 7244 is in iets meer dan 24 uur meer dan 2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en…

Lees meer

EU-experts: Russische nepnieuwscampagne lijkt op aanloop invasie

Rusland heeft, net als in de aanloop naar eerdere grote offensieven, de verspreiding van misleidende informatie over Oekraïne opgevoerd. Die waarneming van EU-deskundigen baart zorgen,…

Lees meer

Erdogan kondigt noodtoestand af, dodental Turkije en Syrië boven de 5000

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een noodtoestand van drie maanden afgekondigd voor de tien provincies die zijn getroffen door de aardbevingen van maandag….

Lees meer

ACM doet onderzoek bij Vattenfall, Eneco en Essent naar administratie prijsplafond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dinsdag onderzoek gedaan bij energieleveranciers Vattenfall, Eneco en Essent. Tijdens de bezoeken aan de bedrijven wil de toezichthouder…

Lees meer

Renske Leijten: nieuwe toeslagenbelofte regering heel ernstig

De belofte van staatssecretaris Aukje de Vries (VVD) dat voor 90 procent van de slachtoffers van het toeslagenschandaal beoordeeld moet zijn of zij recht hebben…

Lees meer