main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
19 april 2017 — 19:38

Personeel zwembad luidt noodklok: “Vrouwen hier wekelijks aangerand”

Het personeel van Zwembad Het Zuiderpark in Den Haag heeft een brandbrief gestuurd over de situatie in het zwembad. Volgens Den Haag FM zou het bad worden geteisterd door een groep jongeren die bezoekers aanranden en spullen slopen.

Dat meldt The Post Online. “Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd”, schrijft een medewerker. “Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand.”

‘Jonge meiden niet veilig’

Volgens de medewerkers zijn jonge meiden niet meer veilig in het zwembad. Een aangerande bezoeker zegt tegenover Den Haag FM ‘nooit meer’ in het zwembad te willen komen. Er zou ook al duizenden euro’s aan schade zijn aangericht.

De gemeente zegt tegen de lokale zender nog niet te kunnen reageren, omdat eerst een commissie moet worden geïnformeerd. Wel zegt de gemeente in gesprek te zijn met een van de slachtoffers. “Er bestaat ook een zwembadverbod voor mensen die de regels overtreden om dit soort zaken te voorkomen in samenwerking met de politie, de gemeente neemt dit echt niet licht op”, aldus een woordvoerder.

Lokale partij Groep De Mos heeft raadsvragen gesteld over de situatie in het zwembad. Elias van Hees, raadslid voor de PVV, spreekt op Twitter van ‘Marokkaans tuig dat dit zwembad verziekt’.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer