main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
16 maart 2017 — 15:13

Boze Turken morgen weer de straat op

In Rotterdam wordt morgen een pro-Turkse demonstratie gehouden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft hiervoor toestemming gegeven.

Mobiele Eenheid
De demonstratie is aangevraagd door drie Turkse organisaties die willen pleiten voor de vrijheid van meningsuiting van Turken in Nederland.

Afgelopen weekend gingen veel boze Turken ook al de staat op, nadat de Nederlandse regering een Turkse minister had verboden campagne te voeren voor een referendum dat president Erdogan meer macht moet geven.

Gewonden
Er ontstonden toen rellen, waarbij meerdere gewonden vielen. Onder de gewonden was ook een politieagent. “Groot respect voor de politie. Ze hebben ferm en respectvol opgetreden”, reageerde premier Rutte de dag erna in WNL Op Zondag.

De demonstratie begint om 17.00 uur bij Rotterdam Centraal en trekt naar het Schouwburgplein. Daar is de demonstratie rond 19.00 uur afgelopen.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Het witwassen van drugsgeld is een enorm probleem. Is Generatie Next zich ervan bewust dat hun drugsgebruik daar een directe oorzaak van is? Hoe werkt het precies? Jill Bleiksloot zoekt het uit in Stand van Nederland: Generatie Next.

Donderdag 22.10
RIVM: stijging aantal coronagevallen zet door

De stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zet door, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut…

Lees meer

Eerste zorgpremie bekend: DSW stijgt met 3,25 euro

De premie van de basisverzekering van DSW wordt volgend jaar verhoogd met 3,25 euro, zo heeft de zorgverzekeraar traditiegetrouw als eerste laten weten. Dat betekent…

Lees meer

Brandbrief: Nederland moet investeren in een beter vestigingsklimaat

Er moet meer geïnvesteerd worden in een beter vestigingsklimaat om talent naar Nederland te trekken. Dat schrijven 120 organisaties in een brandbrief aan de formerende…

Lees meer