main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
ANP
Goedemorgen Nederland - 10 juli 2018 — 09:43

Man die ober in Praag mishandelde heeft spijt: ‘Hart brak toen ik hoorde dat hij een kind heeft’

Armin N., een van die mannen die begin dit jaar een ober in Praag zo erg mishandelde dat hij in coma raakte, heeft spijt van zijn daad. Dat meldt het AD, dat langsging bij de man. Hij biedt de ober en Nederland zijn excuses aan.

“Door middel van dit bericht wil ik mijn spijt betuigen voor het incident en persoonlijk mijn excuses aanbieden voor het voorval en de schaamte die het heeft gebracht aan Nederland en de mensen thuis”, aldus N. in een brief. “Mijn enige prioriteit is om het slachtoffer te steunen zodat hij volledig kan herstellen”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ik ben dus ook van plan de familie van het slachtoffer financieel te steunen.”

Armin N. zit op dit moment vast in een Tsjechische cel. Ook zijn broer Arash zit nog vast. “Het is natuurlijk wel heel anders hier”, vertelt N. “Dit was in de Sovjettijd een strafkamp voor journalisten. Mijn cel is klein, misschien 5 vierkante meter. Ik zit er met twee andere gedetineerden. Ik mag een uur per dag naar buiten.” De rest van de tijd moet hij in zijn cel blijven. “Het is niet fijn, maar het gevolg van wat ik heb misdaan.”

Lees ook: Mishandelde Praagse ober wil schadevergoeding van groep Nederlanders

‘Zwart voor mijn ogen’

Hij vertelt in de krant zijn kant van het verhaal. “Ik weet nog dat ik erg schrok en dacht: dit is ondenkbaar, ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik loop eerst weg, maar kom terug omdat ik denk dat mijn vrienden en broer worden bedreigd. Ik voel de alcohol, de adrenaline. Ik weet niet meer met wie ik fysiek contact had, ik begin te slaan. Het wordt zwart voor mijn ogen.”

Hij dacht twee of drie klappen te hebben uitgedeeld, maar hoort van de politie dat het er acht of negen waren. “Ik kan het me niet herinneren. Ik weet wel dat vlak erna de adrenaline door mijn lichaam gierde en mijn hartslag wel 200 slagen per minuut was.”

Ober heeft een kind

Hij neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden. “Ik kan het niet ontkennen. Ik heb er spijt van, schaam me diep en heb in een brief excuses aangeboden aan het slachtoffer. Toen ik hoorde dat hij een kind had, brak mijn hart. Er zijn mensen afhankelijk van hem, dat vind ik heel erg.”

De ober liep bij de mishandeling een hersenbloeding, gebroken kaak en schade aan zijn oog op. Dagen na de mishandeling ontwaakte hij uit coma.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer