main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
6 december 2017 — 12:25

Vissenbescherming grijpt in: goudvis schoolkinderen afgepakt om ‘dierenmishandeling’

Door ingrijpen van de Stichting Vissenbescherming zijn de leerlingen van groep 4 van de Budelse basisschool De Triolier hun goudvis kwijt. Dat schrijft het AD vandaag.

In de schoolklas stond een ronde vissenkom met daarin een goudvis. Deze behuizing vond de Stichting Vissenbescherming zo ongeschikt voor de vis dat er naar hun mening sprake was van dierenmishandeling. De club belde daarom met schooldirecteur Loes Schalken en eiste dat de goudvis verplaatst werd naar een echt aquarium. Directeur Schalken was met stomheid geslagen. “Is dit wel echt, dacht ik”, vertelde ze aan het AD.

Toch liet ze zich door de stichting overtuigen van de noodzaak van een groter aquarium voor de goudvis. Helaas had de school geen geld voor dit grotere onderkomen. Daarom werd het dier in een aquarium van een hobbyist ondergebracht.

De Stichting Vissenbescherming is een particulier initiatief dat vaker ingrijpt om goudvissen uit kleine kommen te ‘bevrijden’: naar eigen zeggen zo een vijf à zes keer per jaar.

 

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB sluiten akkoord over nieuw kabinet

Bijna zes maanden na de verkiezingen zijn PVV, VVD, NSC en BBB het eens geworden over de vorming van een nieuw, rechts kabinet. “We hebben…

Lees meer