main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 31 oktober 2024 — 15:23

KLM: hogere ticketprijzen voor reizigers onvermijdelijk

Hogere ticketprijzen voor reizigers zijn onvermijdelijk doordat de kosten van tegenvallers bij Schiphol worden verhaald op de luchtvaartmaatschappijen, reageert KLM op de tariefsverhogingen van Schiphol. “Schiphol wordt de op één na duurste luchthaven van Europa nu zij haar tarieven in het komende jaar met 41 procent verhoogt, bovenop de 40 procent tariefstijging van de afgelopen drie jaar”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Dit heeft “grote gevolgen” voor zowel de reiziger als de luchtvaartsector. Volgens KLM kiest geen enkele andere luchthaven in Europa voor een dergelijke verhoging, waardoor Schiphol de komende jaren aanzienlijk duurder zal zijn in vergelijking met andere Europese hubs, zoals Parijs-Charles de Gaulle en Kopenhagen. “Ondertussen is Schiphol nog jaren bezig met bouwen en renoveren om de kwaliteit te bieden die reizigers en luchtvaartmaatschappijen mogen verwachten.”

Volgens de maatschappij schuift Schiphol extra kosten van tegenvallers en budgetoverschrijdingen voor een groot deel af op de reiziger. De sterke verhoging van de havengelden is “onredelijk en onverstandig.” “Onredelijk, omdat Schiphol de kosten van alle tegenvallers én van de coronajaren volledig bij de luchtvaartmaatschappijen legt. Onverstandig, omdat de luchthaven daarmee haar eigen positie als internationaal knooppunt ondergraaft en kwetsbaar maakt”, stelt het bedrijf.

KLM is het eens met Schiphol dat verbetering van de luchthaven en betere dienstverlening voor de reiziger broodnodig zijn. “De staat van onderhoud van gebouwen en werkplekken voldoet niet aan de behoeften van reizigers en werknemers op Schiphol.”

Lees ook:

Schiphol hoeft van kabinet minder te krimpen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Kan het gebrek aan duidelijkheid dit kabinet nekken?

Met een sisser is de eerste kabinetscrisis vorige week afgelopen. Premier Schoof kreeg de handen op elkaar voor de asielmaatregelen, maar daarmee is een volgende crisis niet uit de weg. Martijn de Greve bespreekt het met:
  • Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland
  • Mark van den Anker van wepublic
  • Riek Siertsema van Aannemersfederatie Nederland

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

‘Dwangsom van 50.000 euro voor COA gaat niet werken’, zegt hoogleraar Voermans: ‘Ze willen chaos creëren’

De dwangsom die het COA aan de gemeente Westerwolde moet betalen bij overbezetting van het opvangcentrum in Ter Apel, gaat helemaal niets uitmaken. Dat stelt…

Lees meer

Drie dagen van rouw in Spanje voor slachtoffers noodweer

De Spaanse regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd om de slachtoffers van het noodweer in het land te gedenken, maakte minister Ángel Víctor…

Lees meer

50.000 euro boete voor elke dag dat er meer dan 2000 mensen in Ter Apel zijn

Voor elke keer dat er meer dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel zijn, moet het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)…

Lees meer