main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 31 oktober 2024 — 13:06

Dit is het grote geheim van de rode stropdas van Donald Trump: ‘Hij heeft kleine handen’

De stropdas is verdwenen uit het straatbeeld, tot grote ergernis van stijlpastoor Arno Kantelberg. Politici dragen nog wel veelvuldig een stropdas om autoriteit uit te stralen, maar bij Donald Trump zit er nog een andere reden achter, vertelt Kantelberg in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De rode stropdas van Trump verbergt volgens Kantelberg namelijk een groot geheim. “Kleding communiceert. De lengte en de kleur betekent iets anders dan alleen autoriteit, namelijk viriliteit. Trump heeft hele kleine handen, wat staat voor een klein geslachtsdeel. Dat vindt hij verschrikkelijk en dat ontkent hij ook altijd.”

“Zijn mannelijkheid wordt aangetast”, vervolgt de stijlpastoor. “Hij compenseert dat met een rode stropdas die ongeveer ter hoogte van de liefdeszadel eindigt. Dat is voor hem puur een fallussymbool. De stropdas is veel te lang, maar hij straat wel wat uit.” Zijn donkerblauwe pak draagt daar aan bij. “Dat is standaard als ze autoriteit willen uitstralen. Dat doet de kleurcombinatie.”

De dikke strop van Fortuyn

Andere politici denken ook goed na over hoe zij hun stropdas dragen. Kantelberg noemt Pim Fortuyn als voorbeeld. “Succes is je beste reclame en dat parallelliseert. Hij had een hele dikke strop. Hij deed hem drie keer eromheen. Hij wilde er iets massiefs of machtigs mee uitstralen.”

Ontvang jij al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

De blauwe stropdas van premier Dick Schoof maakt Kantelberg niet warm. “Wat me opvalt is dat er weinig liefde zit in de stropdassen die politici tegenwoordig dragen.”

Prins Claus

In 1998 baarde prins Claus opzien toen hij in een toespraak tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs zijn das losmaakte en op de grond gooide. “Dat was niet gericht op de stropdas, maar op de dwangbuis waar hij zijn hele leven in had gezeten. Alleen kreeg de stropdas de schuld”, zegt Kantelberg.

Jaren later is de stropdas uit het straatbeeld verdwenen. Zonde, vindt hij. “Het werd een soort taboe, terwijl het je uiterlijk afmaakt. Het is de slagroom op de taart. Het heeft alleen een slechte naam gekregen.” De stijlpastoor is ervan overtuigd dat een stropdas veel voor de man kan doen. “Het maakt het af.”

Lees ook:

Kamala Harris besluiteloos in final speech: ‘Ze hinkt op twee gedachten’

Door: Rick Hartkamp

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Kan het gebrek aan duidelijkheid dit kabinet nekken?

Met een sisser is de eerste kabinetscrisis vorige week afgelopen. Premier Schoof kreeg de handen op elkaar voor de asielmaatregelen, maar daarmee is een volgende crisis niet uit de weg. Martijn de Greve bespreekt het met:
  • Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland
  • Mark van den Anker van wepublic
  • Riek Siertsema van Aannemersfederatie Nederland

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

KLM: hogere ticketprijzen voor reizigers onvermijdelijk

Hogere ticketprijzen voor reizigers zijn onvermijdelijk doordat de kosten van tegenvallers bij Schiphol worden verhaald op de luchtvaartmaatschappijen, reageert KLM op de tariefsverhogingen van Schiphol….

Lees meer

‘Dwangsom van 50.000 euro voor COA gaat niet werken’, zegt hoogleraar Voermans: ‘Ze willen chaos creëren’

De dwangsom die het COA aan de gemeente Westerwolde moet betalen bij overbezetting van het opvangcentrum in Ter Apel, gaat helemaal niets uitmaken. Dat stelt…

Lees meer

Drie dagen van rouw in Spanje voor slachtoffers noodweer

De Spaanse regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd om de slachtoffers van het noodweer in het land te gedenken, maakte minister Ángel Víctor…

Lees meer

50.000 euro boete voor elke dag dat er meer dan 2000 mensen in Ter Apel zijn

Voor elke keer dat er meer dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel zijn, moet het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)…

Lees meer