main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Haagse Lobby - 13 maart 2023 — 12:10

WNL Haagse Lobby in Brabant over de wooncrisis

Nog maar twee dagen te gaan en dan mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. WNL maakt vanavond samen met Omroep Brabant een verkiezingsuitzending vanuit de studio in Son en Breugel.

WNL-presentator Martijn de Greve en Kristian Westerveld leggen samen de belangrijkste Brabantse verkiezingsthema’s voor aan regionale politici en deskundigen.

In het radioprogramma schuiven Wilma Dirken (VVD), Nico Heijmans (SP) en Erik Ronnes (CDA) aan om te vertellen hoe ze Brabant uit de woningcrisis willen halen. Met omroepdeskundige Tessel Linders en bestuurder van BrabantWonen Harrie Windmüller nemen we de woonproblematiek in de provincie onder de loep.

De provincie moet de plannen van het kabinet uitvoeren, maar onduidelijk is hoe haalbaar die plannen zijn. In Brabant geldt op dit moment een stop op vergunningen wegens de aantasting van de natuur en dat terwijl er een tekort is van 30 duizend woningen.

‘Haagse Lobby’ is van 20.30 tot 21.30 uur te horen op NPO Radio 1.

Lees meer: 

WNL Haagse Lobby in de provincie

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zijn de misdaadplannen van het kabinet uitvoerbaar?

Meer blauw op straat, zwaarder straffen en criminelen in hun portemonnee raken: het nieuwe, rechtse kabinet heeft heel wat plannen om misdaad te bestrijden. Maar zijn ze ook uitvoerbaar?
In Het Misdaadbureau neemt Maaike Timmerman het hoofdlijnenakkoord – en de reacties daarop –  door met onderzoeksjournalist Rick Pietersz.
Ook is het deze maand 17 jaar geleden dat Maddie McCann verdween. Wordt de Britse peuter ooit teruggevonden en hoe kunnen nieuwe technieken daarbij helpen? Het Misdaadbureau ontvangt Jaap Knotter, lector Technologies for Criminal Investigations, AD-correspondent in het Verenigd Koninkrijk Geert Langendorff en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.
Vrijdag 19.00 uur

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Ilse is moeder van vier kinderen, maar kan niet terecht bij een huisarts in de buurt: ‘Een kind moet gezien worden als het iets heeft’

Het huisartsentekort in Nederland neemt steeds serieuzere vormen aan. In de nabije toekomst voorziet men zelfs in meer dan de helft van het land een…

Lees meer

Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer