main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zaterdag - 11 februari 2017 — 17:00

Mona Keijzer woest op DENK: ‘Ze doen zelf wat ze de PVV verwijten’

Mono Keijzer (CDA) heeft geen goed woord over voor de manier waarop DENK politiek bedrijft. Het CDA-prominent is vooral boos op uitspraken van fractievoorzitter Tunahan Kuzu in het AD.

‘Buitengewoon kwalijk’
Kuzu stelde in een interview dat wie hier geboren is of al jarenlang in Nederland woont, niet hoeft te integreren. “Wat ze hier zeggen is buitengewoon kwalijk”, stelt Keijzer in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Wat hij eigenlijk zegt is dat een groot gedeelte van deze mensen nooit onderdeel van de Nederlandse samenleving zullen worden.”

Volgens Keijzer moet DENK juist mensen motiveren om te integreren. “Voed je kinderen op zo’n manier op, dat ze onderdeel worden van de Nederlandse samenleving. Spreek ze daarop aan. Leer de taal. Want als jij de taal niet spreekt, dan hebben ook je kinderen een gigantische achterstand.”

Nep-profielen
Uit onderzoek van het NRC bleek vanochtend dat DENK nep-profielen gebruikt op social media om concurrerende politici zwart te maken. Ook daar heeft Keijzer geen goed woord  voor over. “Ze willen verbindend zijn en ze doen niets anders dan het tegenovergestelde”, vervolgt de nummer twee op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen. “Asjeblieft zeg. Wat ze eigenlijk doen, is wat ze de PVV steeds verwijten.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer