main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: Politie
1 augustus 2021 — 12:56

Politie: geen verband tussen schietpartijen in Rotterdam-Zuid

De twee schietincidenten van zaterdagnacht in Rotterdam-Zuid lijken volledig los van elkaar te staan. Ze baren de politie echter wel zorgen, meldt ze zondag.

Op de Rose-Spoorstraat werd rond 01.50 uur een auto beschoten. Voorafgaand daaraan lijkt zich een ruzie tussen drie mannen te hebben voorgedaan, vermoedt de politie. Een van hen stapte daarna in de auto. Die werd vervolgens door een van de twee achterblijvers beschoten. De 25-jarige Rotterdamse inzittende van de auto bleef ongedeerd.

De politie werd gebeld. Die kon even later met behulp van een signalement twee Rotterdammers van 22 en 31 jaar aanhouden.

Ook woning beschoten

Om 02.15 uur werd een woning van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat beschoten. Niemand raakte gewond. De daders zijn gevlucht. Waarom deze woning is beschoten is onduidelijk. “Mogelijk hebben de daders de verkeerde woning beschoten”, aldus de politie.

Ze meldt te hopen op steun van bewoners om nieuw geweld te voorkomen, en wijst hierbij ook op de in 2019 gestarte tipgeldregeling. Als dankzij een tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, kan de tipgever hier maximaal 750 euro voor ontvangen.

LEES OOK: Huis en auto beschoten in Rotterdam, politie lost waarschuwingsschoten in park

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer