main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Drukte in de vertrekhal van luchthaven Schiphol. Foto: ANP
15 maart 2020 — 09:36

Reisorganisaties annuleren vakanties voor deze maand: geen reizen bij Corendon, Sunweb Group, TUI en Prijsvrij

Reisorganisatie Corendon, de Sunweb Group, TUI en Prijsvrij annuleren al hun reizen en cruises wegens de uitbraak van het coronavirus.

Corendon annuleert alle reizen vanaf zondag tot en met 31 maart. De beslissing is het gevolg van de maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

“Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vindt Corendon het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan”, aldus de organisatie. Vakantiegangers die nu nog op vakantie zijn, vliegen vooralsnog op hun reguliere terugvluchtdatum terug naar Nederland.

‘Meer beperkingen verwacht’

“Verschillende landen hebben in de afgelopen dagen besloten om hun grenzen geheel of gedeeltelijk te sluiten. Dit betekent dat wij onze vakanties naar die bestemmingen niet meer kunnen uitvoeren”, aldus Corendon-topman Steven van der Heijden. Hij zegt te verwachten dat de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers.

“Daarnaast vrezen wij dat we onze klanten op de vakantiebestemming op dit moment niet de vakantie kunnen bieden die ze mogen verwachten. Het risico is erg groot dat het openbare leven op de vakantiebestemming stilvalt omdat restaurants en musea gesloten zijn.”

LEES OOK: WHO: ‘Uitbraak coronavirus is nu pandemie’

Klanten zo snel mogelijk terug

De Sunweb Group annuleert eveneens alle vlieg- en wintersportvakanties met vertrek tot en met 31 maart. Alle reizen naar Turkije worden tot en met 17 april geannuleerd. Alle reizigers die nu nog op vakantie zijn, reizen vooralsnog zo mogelijk terug naar Nederland op hun reguliere vluchtdatum.

Dit is niet het geval wanneer bestemmingen hun grenzen sluiten, zoals op dit moment bijvoorbeeld het geval is in Marokko. Samen met zowel lokale als internationale autoriteiten en wil Sunweb Group zijn klanten zo snel mogelijk weer op Nederlandse bodem krijgen.

‘Bij toestemming zullen we vliegen’

TUI stopt met alle vakantiereizen met een vertrek tot en met 31 maart. Reizigers krijgen een voucher waarmee zij op een later tijdstip een reis kunnen uitkiezen. Op alle bestemmingen waar een inreisbeperking geldt of waarvan de reisorganisatie vindt dat de reizigers er geen vakantie meer kunnen hebben zoals die hoort te zijn, is de operatie volgens TUI feitelijk al stilgelegd.

De reisorganisatie blijft vliegen zo lang er reizigers kunnen worden opgehaald uit de betreffende bestemmingen. “Wij willen ook hen weer veilig thuisbrengen. Wanneer die taak volbracht is, zullen wij stoppen met vliegen.”

TUI zegt niet alleen rekening te houden met vakantiegangers, maar ook met vele reizigers die een ticket hebben gekocht naar een bestemming waar zij willen verblijven of waar ze zelf wonen. “Zolang de lokale autoriteiten dit toestaan en wij hen thuis kunnen brengen, zullen we vliegen.”

Tegoed-voucher

Ook de reisorganisatie Prijsvrij laat per direct geen klanten meer te laten vertrekken. De maatregel geldt in elk geval eveneens tot 31 maart. De reisorganisaties benadrukken dat de klanten hun geld niet kwijt zijn, maar dat ze een tegoed-voucher krijgen.

LEES OOK: Geen vluchten meer tussen Europa en de VS vanaf vrijdag vanwege coronavirus

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
ING staat medewerkers toe Fries te praten met Friese klanten

Friestalige medewerkers van ING mogen nu ook Fries praten met klanten, als de klant dat wil, zeggen ING en de Friese gedeputeerde Eke Folkerts (Taal)….

Lees meer

Extra terugleverkosten om zonnepanelen niet verboden, stelt ACM

Energiebedrijven mogen kosten in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen, mits deze niet onredelijk zijn. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek….

Lees meer

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd. Actievoerders verstevigen de…

Lees meer

Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel…

Lees meer

Jonge Italianen leven niet la dolce vita: ‘Je droomt ervan, maar de werkelijkheid steekt anders in elkaar’

La dolce vita, het zoete leven. Een Italiaans begrip, maar bestaat dit alleen in films of is het ook binnen handbereik voor de Italiaanse millennial?…

Lees meer

Rector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos

Het overleg tussen het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de pro-Palestijnse demonstranten die het Binnengasthuisterrein bezetten, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd….

Lees meer

16-jarig slachtoffer steekincident Helmond overleden

Het slachtoffer van het steekincident in Helmond in de nacht van dinsdag op woensdag is overleden, meldt de politie. De 16-jarige jongen overleed woensdagochtend in…

Lees meer

Europees SGP-lijsttrekker Ruissen: ‘Schandalig dat UvA lijst met Israëlische contacten vrijgeeft’

Europees SGP-lijsttrekker Bert-Jan Ruissen vindt het “schandalig” dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) zo makkelijk meegaat in de eis van pro-Palestijnse demonstranten om een contactenlijst…

Lees meer