main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
3 april 2019 — 14:43

Video: Theo Hiddema tot orde geroepen door Kamervoorzitter na delen gruwelijke details

Kamervoorzitter Khadija Arib riep woensdag Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Theo Hiddema tot de orde. Dat gebeurde tijdens het debat over Michael P. en andere criminelen met verlof. Hiddema deelde gruwelijke en expliciete details over de verkrachtingszaak waar P. voor was veroordeeld.

Tijdens het relaas van Hiddema verliet de moeder van Anne Faber de plenaire zaal. P. is veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van Faber terwijl hij met verlof was. Hij zat toen nog steeds een straf uit voor de zaak waar Hiddema de details van deelde.

De VVD en de Partij voor de Dieren onderbraken Hiddema. “Stop hier alstublieft mee uit respect voor aanwezige nabestaanden.” Arib sloot zich daarbij aan. “Ik weet niet of iedereen het op prijs stelt om met al die gruwelijk details te worden geconfronteerd.”

Het FVD-Kamerlid wees voor de gruwelijke details op het feit dat het in al deze zaken gaat om menselijke fouten. “Het is gemakzucht wat hier is gebeurd.”

Lees verder onder de video.

Minister van Rechtsbescherming Sander Dekker moet zich verantwoorden voor verschillende zaken. Meerdere criminelen hebben misdaden gepleegd terwijl ze met verlof waren.

Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf, liet vanochtend in Goedemorgen Nederland nog weten dat hij denkt dat Dekker niet af hoeft te treden. “Het gaat er vooral om hoe dit kon gebeuren en hoe het voorkomen kan worden.”

LEES OOK: Minister Dekker wacht zwaar debat over Michael P.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer

Partijleiders en informateurs nog steeds onzeker over akkoord

Het is nog steeds niet duidelijk of PVV, VVD, NSC en BBB samen een nieuw kabinet gaan vormen. Na afloop van een lange dag van…

Lees meer

Overvol stroomnet vraagt om ‘vloeken in de transitiekerk’: ‘We moeten terug naar het gas’

Koken, een wasje draaien of je auto opladen is – als er niets gebeurt – over een paar jaar niet meer vanzelfsprekend. Daarvoor waarschuwen onder…

Lees meer

Blauwe kip laat Joost Klein niet dalen op Spotify: best beluisterde Songfestival-deelname

Europapa van Joost Klein is “met afstand” de populairste inzending op Spotify. De muziekstreamingdienst maakte maandag bekend dat het nummer van Joost Klein van alle…

Lees meer

Nederland stuurt vanaf december F-35’s naar Estland

Nederland stuurt vanaf december maximaal tien F-35’s naar Estland om daar bij te dragen aan de bewaking en beveiliging van het NAVO-luchtruim. Dat meldt demissionair…

Lees meer