main-logo NPO Start

Whatsapp

Onderdeel van het nieuwe actuele wekelijkse onderzoeksprogramma Het Misdaadbureau is de misdaadlijn waarin de onderzoeksredactie elke week een vraag beantwoordt. (Audio)berichten met jouw vraag (of vragen) kunnen gestuurd worden naar 06 57 83 28 94.

Of scan de QR-code om dit nummer op te slaan:

Whatsapp WNL Misdaadlijn QR Code

De onderzoeksredactie beantwoordde eerder al vragen als ‘Hoe vaak wordt er gestolen bij de zelfscankassa?’, ‘Waarom worden vrouwen verliefd op mannen in de gevangenis?’ en ‘Heeft het zin om aangifte te doen van fietsendiefstal?’ Heeft u ook een vraag, stuur die dan het liefst als audio-bericht naar Het Misdaadbureau via 06 57 83 28 94. Wie weet wordt jouw vraag behandeld in de volgende uitzending!

Uitleg in 3 simpele stappen

Stap 1
Voeg het nummer 06 57 83 28 94 toe aan de contacten op je telefoon, noem dit bijvoorbeeld WNL Misdaadlijn. (of open de camera-app van je telefoon en scan bovenstaande QR-code. Vervolgens ga je verder op je telefoon.)

Stap 2
Open WhatsApp en ga naar je contactenlijst. Onder contacten zie je als het goed is WNL Misdaadlijn staan.

Stap 3
Je kunt ons nu berichten sturen.

(Optioneel) Stap 4
Wil je ook regelmatig meedoen aan onderzoeken van de redactie? Stuur dan een WhatsApp-bericht met MISDAAD AAN (het maakt niet uit of je dit met hoofdletters doet of niet). Je bent nu aangemeld voor onze dienst.

Goed om te weten

  • De dienst is gratis.
  • Het nummer is niet telefonisch bereikbaar.
  • Je kunt je op ieder moment weer afmelden door een appje met MISDAAD UIT te sturen.
  • WNL gebruikt je gegevens alleen om WhatsApp-berichten te sturen.
  • Je ontvangt alleen berichten van WNL (dus niet van andere – commerciĆ«le – partijen).
  • Je gegevens worden uit het bestand gehaald wanneer je je afmeldt.

Kan ik andere programma’s ook een WhatsApp-bericht sturen?

Ja, zeker. Gebruik hiervoor hetzelfde nummer. Wil je berichten van WNL ontvangen en op de hoogte worden gehouden van onze programma’s stuur dan WNL AAN naar hetzelfde nummer. Wil je geen berichten meer ontvangen: stuur dan WNL UIT. Je kunt dan nog steeds appen, maar je ontvangt niets meer van ons.