main-logo NPO Start

Rick Nieman

Rick Nieman (Amsterdam, 9 november 1965) is een Nederlandse televisiepresentator en journalist. Sinds 2018 presenteert hij namens WNL het programma WNL Op Zondag. Ook presenteerde hij het WNL-programma Misdaadcollege.

Nieman vertrok op 17-jarige leeftijd hij voor een uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. Daar studeerde hij journalistiek aan de Roosevelt University in Chicago. Aan de University of Southern California in Los Angeles volgde hij nog een studie in internationale betrekkingen.

Terug in Nederland ging hij aan de slag als redacteur, verslaggever en presentator bij European Business Weekly. Dit werd opgekocht door Financial Times Television, dat vervolgens werd opgekocht door CNN. Zo was Nieman ineens werkzaam bij de CNN-vestiging in Londen.

In 1991 keerde hij weer terug naar Nederland. Daar werkte hij onder meer als verslaggever bij RTL Nieuws, waarna hij als redacteur en presentator bij onder andere Veronica’s Nieuwslijn en 2Vandaag aan de slag ging. Vijf jaar later werd Nieman presentator bij RTL Nieuws. Dat deed hij tot 2015.

Verder presenteerde Nieman nog programma’s als De kwestie, Nieuws aan tafel, Wat kiest Nederland? en Kwestie van kiezen.