main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ter illustratie.
9 april 2024 — 15:05

Weer pro-Palestinademonstratie op publieke tribune Tweede Kamer

Het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer is opnieuw onderbroken door een pro-Palestijnse demonstratie op de publieke tribune. Begin vorige maand gebeurde dat ook al. Dat leidde toen tot afkeurende reacties bij de meeste partijen. De demonstranten zwaaiden onder meer met een Palestijnse vlag en schreeuwden leuzen. Meerdere actievoerders werden weggesleept door de beveiliging.

De zes demonstranten riepen leuzen als “Nederland financiert, Israël bombardeert”, “ceasefire now” en “free free Palestine”. Na verwijdering van de publieke tribune vervolgden ze buiten de zaal kort hun protest door te gaan zitten en leuzen te roepen. Vervolgens werden ze afgevoerd door de beveiliging.

Een groep van ongeveer twintig actievoerders blokkeert de ingang van het parlementsgebouw. Ook op het plein voor de Tweede Kamer staan demonstranten met spandoeken.

Beveiliging

Na het incident begin maart is de beveiliging flink opgeschroefd. Kamervoorzitter Martin Bosma beloofde strenger te handhaven op de huisregels van de Kamer, bijvoorbeeld dat het niet toegestaan is om vlaggen of spandoeken mee naar binnen te nemen. Bovendien was met de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, afgesproken dat de politie actievoerders zonder zijn tussenkomst uit het pand mag verwijderen.

Lees ook: 

Tientallen pro-Palestinademonstranten aangehouden in Den Haag

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer