main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 10 januari 2017 — 08:29

Man flipt na belletje-trek en rijdt over Ivano (12) heen met auto

Een kwajongensstreek in Purmerend kende dit weekend een bijna dodelijke afloop. Nadat Ivano Baptista (12) bij een buurman belletje-trek had gedaan nam deze wraak door in zijn auto te stappen en over de jongen heen te rijden.

Ivano hield aan het incident een gecompliceerde beenbreuk over. Hij onderging zondag in het Amsterdamse VU-ziekenhuis een operatie die hem moet behoeden voor een toekomstige kunstheup. “De vraag was wat we nou het beste konden doen met het oog op de groei”, zegt zijn moeder Angira Chandra, die haar zoon gisteren uit narcose zag komen.

‘Wat kan er nou fout gaan?
Ivano was buiten aan het spelen met zijn broer Miguel (14) en een paar vriendjes uit de buurt, toen ze besloten wat kattenkwaad uit te halen en bij een buurman aan te bellen. De jongens verstopten zich vervolgens in een steegje, hopend op een reactie. Die bleef in eerste instantie uit. De man was nergens meer te bekennen. Wel was zijn auto ineens verdwenen.

‘Je bent een mongool’
Minuten later schrokken de jongens op van een auto die op hoge snelheid op hen afkwam met een op wraak zinnende buurman aan het stuur. Ivano sloeg op de vlucht, maar kwam ten val toen de automobilist hem probeerde af te snijden. “Toen is ‘ie geremd en zag hij dat ik lag op de grond” vertelt het jongetje na vanuit zijn ziekenhuisbed. Ivano dacht eerst dat de man zou uitstappen om hem een pak rammel te geven, maar hij bleek iets anders van plan. “Hij is daarna doorgereden over mijn benen heen.” Bij Ivano en zijn moeder is er geen twijfel over de kwade opzet. “De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden”, zegt zijn moeder. “Je bent een mongool”, zou de man hem hebben toegebeten. Ook zou hij daarna in zijn auto nog een ander jongetje hebben opgejaagd.

‘Ik hoop dat ‘ie zijn verdiende loon krijgt’
De politie bevestigt dat er zaterdagavond een Purmerender is aangehouden die een jongetje heeft aangereden en daarom wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hij zit sindsdien in voorlopige hechtenis en wordt morgen voorgeleid aan de rechter.

Ivano moet nog zes weken revalideren, vertelt zijn grote broer Miguel. Zijn hele familie hoopt dat de dader een gepaste straf krijgt. “Als die man 20 centimeter anders was komen aanrijden was dit heel anders afgelopen”, zegt zijn moeder “Ik hoop dat hij een tijdje vast zit”, zegt Miguel. “Dat ‘ie zijn verdiende loon krijgt.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer