main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zaterdag - 5 september 2021 — 13:47

Ook de sponsors kijken uit naar de Formule 1 in Zandvoort: ‘Niets is wat het lijkt’

Niet alleen F1-liefhebbers hebben uitgekeken naar het Formule 1-circus in Zandvoort, ook alle sponsors konden niet wachten. En daar ontkom je tijdens het raceweekend in Zandvoort niet aan, legt sporteconoom Bas van Rossum uit in WNL Op Zaterdag. Zo is Gazelle lokaal betrokken om de infrastructuur daar te ontlasten. De oproep om met de fiets te komen komt zelfs van het fietsenmerk. “En dat is geen toeval.”

Maar de rol van de sponsors merk je op veel meer plaatsen. “Het begint al met de Heineken Dutch Grand Prix. De verbintenis met Heineken daarbij”, legt van Rossum uit. “Maar ook de logistiek. Ik vind het dan ook mooi om die rol van Gazelle te zien bij zo’n Grand Prix.”

‘Heeft invloed op de merchandise’

Maar ook Max Verstappen zelf speelt een grote rol bij het verder op de kaart zetten van de racesport. “Max is zo’n uitzonderlijk talent. Jij zit morgen ook niet opeens in een racestoeltje bij het beperkte aantal ploegen. Het is niet dat mensen hierdoor zelf nog meer gaan racen, maar het heeft wel invloed op de merchandise. Ik denk dat er weinig mensen zijn die niet in het oranje lopen op Zandvoort. Maar ook in het reguliere straatbeeld zie je steeds vaker een petje met Max of denk aan speelgoed voor de kinderen van jong tot oud. Dat krijgt absoluut weer een boost.”

Ook de felle strijd om de eerste plek met Lewis Hamilton draagt hieraan bij, aldus Van Rossum. “Wat dat betreft komt het wel allemaal mooi samen. Dat het dit jaar, in 2021, wordt gehouden waarin Max nog competitiever is dan vorig jaar. Toen kon het in Zandvoort door corona niet doorgaan. Dat was ook een financiële aderlating voor de organisatie. Maar dat het dan dit jaar mag gebeuren met Max op pole, schitterend weer en 70.000 uitgelaten fans met velen ook achter de televisie die ondanks het mooie weer toch binnen kijken. Dat doet goed.”

‘Alles is geregisseerd’

Zelf kwam Max met een scooter aangezet in Zandvoort en ook dat is geen toeval. “Wij dachten al: zou het dan toch een Honda-scooter zijn om toch enigszins gebrand te zijn? Wat niets is wat het lijkt en alles is geregisseerd. Net zoals de wandeling op het circuit of een prijs in ontvangst nemen voor een backdrop, de perswandjes met alle logo’s.”

Want voor wat hoort wat. “Die zes grote bedrijven die het toch mede mogelijk maken en ook het financiële gat van vorig jaar hebben gedicht om het echt te kunnen realiseren, verwachten daar toch wel wat voor terug. En dat is los van het eigen team (van Max Verstappen, red.) van Red Bull en Honda.”

LEES OOK: Lammers: Formule 1 langer dan 3 jaar in Zandvoort

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zijn de misdaadplannen van het kabinet uitvoerbaar?

Meer blauw op straat, zwaarder straffen en criminelen in hun portemonnee raken: het nieuwe, rechtse kabinet heeft heel wat plannen om misdaad te bestrijden. Maar zijn ze ook uitvoerbaar?
In Het Misdaadbureau neemt Maaike Timmerman het hoofdlijnenakkoord – en de reacties daarop –  door met onderzoeksjournalist Rick Pietersz.
Ook is het deze maand 17 jaar geleden dat Maddie McCann verdween. Wordt de Britse peuter ooit teruggevonden en hoe kunnen nieuwe technieken daarbij helpen? Het Misdaadbureau ontvangt Jaap Knotter, lector Technologies for Criminal Investigations, AD-correspondent in het Verenigd Koninkrijk Geert Langendorff en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.
Vrijdag 19.00 uur

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Ilse is moeder van vier kinderen, maar kan niet terecht bij een huisarts in de buurt: ‘Een kind moet gezien worden als het iets heeft’

Het huisartsentekort in Nederland neemt steeds serieuzere vormen aan. In de nabije toekomst voorziet men zelfs in meer dan de helft van het land een…

Lees meer

Spanje heeft geen trek in schip vol explosieven voor Israël en weigert toegang

Spanje weigert een schip met aan boord explosief materiaal voor Israël de toegang tot de haven van Cartagena. Het gaat om het Deense schip Marianne…

Lees meer

Duizenden mensen de dupe van pinstoring

De landelijke storing met pinnen in winkels is voorbij. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. De storing begon kort na 18.00 uur. Volgens een woordvoerder van Betaalvereniging…

Lees meer

Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer