main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 14 juni 2024 — 10:18

Toine van Peperstraten heeft goede hoop op succesvol Oranje tijdens EK: ‘We groeien het toernooi in’

Zondag is het zover, dan begint het Europees Kampioenschap voetbal voor het Nederlands elftal. Voetbaljournalist Toine van Peperstraten heeft hoge verwachtingen van de mannen van bondscoach Ronald Koeman. 

Van Peperstraten is positief, ondanks de vele blessures en afgehaakte middenvelders Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. “Dat is jammer, maar ik heb het idee dat er nu duidelijkheid is binnen de ploeg en dat Nederland meer heeft kunnen toewerken naar een vaste formatie. Ik heb goede hoop”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

In het toernooi groeien

Nederland trapt zondag om 15.00 uur af tegen Polen in Hamburg. Van Peperstraten noemt Polen “een lekkere tegenstander om mee te beginnen”. Gelukje voor Oranje is dat sterspeler, aanvoerder en topscorer van Polen Robert Lewandowski geblesseerd is. “Het is een must win.”

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Frankrijk en Oostenrijk zijn de overige tegenstanders in de poule. Van Peperstraten ziet Frankrijk als grote favoriet. “Dat is niet meteen een ingecalculeerd verlies, maar het is niet einde toernooi als je ervan verliest.”

Van Peperstraten verwacht dat Nederland de poulefase wel doorkomt, als nummer twee. “Dan heb je een minder goede tegenstander in de volgende fase en dan groeien we langzaam het toernooi in.”

Voorbereiding

In de ogen van Van Peperstraten zijn Engeland en Frankrijk dé topfavorieten om het EK te winnen. Beide landen hebben echter geen al te goede voorbereiding gehad. In tegenstelling tot het Nederlands elftal. Dat zegt niet veel volgens de sportjournalist, maar Oranje “gaat wel met een goed gevoel” richting het EK.

Goedemorgen Nederland gemist? Kijk deze uitzending nu hier terug via NPO Start. 

Toen Nederland oefende tegen Canada en IJsland, zag Van Peperstraten dat Oranje op meerdere manieren kan spelen. “Dan kunnen we het ineens over een andere boeg gooien en dat is wel hoopvol.”

Lees ook:

Volendammers zetten hun tanden in hun held Joey Veerman: ‘Oranje gaat met hem ver komen’

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Pikt Sandra haar aanvaller eruit bij een fotoconfrontatie?

Hoe betrouwbaar is een fotoconfrontatie? Wordt het nog vaak gebruikt? En welke rol kan AI spelen in het creëren van niet-bestaande figuranten?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel die vertelt over haar persoonlijke ervaringen met de fotoconfrontatie.

Luister hier de podcast!

Komt de noodwet van asielminister Faber er nog?

Krijgt de PVV van Geert Wilders en Marjolein Faber haar gedroomde noodrecht, of haalt de grootste partij van Nederland bakzeil in de asieldiscussie en moet het doorschakelen naar een spoedwet? En welk prijskaartje zullen Wilders en co daar aan hangen?

Luister de podcast van WNL Haagse Lobby.

Tweede Kamer wil uitstel uitstootvrije zones tot 2029

De invoering van uitstootvrije zones voor bedrijfswagens moet worden uitgesteld, vindt de Tweede Kamer. PVV, BBB, CDA, SGP, Denk, FVD en JA21 steunden een motie…

Lees meer

Veel zzp’ers tasten nog in het duister nu handhaving op schijnzelfstandigheid nadert

Werkgevers en werknemers zijn nog niet massaal bezig hun contractvormen aan te passen, ondanks de naderende start van de handhaving op schijnzelfstandigheid. Volgens uitzendconcern Randstad…

Lees meer

Minister Bruins (NSC) wil maximale bestuurstermijn binnen de NPO: bestuurlijk verval voorkomen

Minister Eppo Bruins (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is van plan om wettelijk te regelen dat bestuurders en leden van raden van toezicht bij de publieke…

Lees meer

Topvrouw Uniper: kabinet saboteert eigen verduurzamingsplannen

Als de overheid niet snel aan de slag gaat met het waterstofnetwerk, kunnen verduurzamingsplannen de prullenbak in. Daarvoor waarschuwt topvrouw van Uniper Benelux Dyonne Rietveld…

Lees meer