main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 7 maart 2024 — 08:58

Treinkaartje dreigt nóg duurder te worden: ‘Maak komend jaar 120 miljoen vrij’

Na de presentatie van dieprode jaarcijfers, lijken ingrijpende maatregelen bij de Nederlandse Spoorwegen onvermijdelijk. De kans is groot dat de reiziger dat in de portemonnee gaat voelen, omdat de NS ervoor pleit de prijs voor treinkaartjes tien procent duurder te maken. “Dat moeten we niet laten gebeuren. Maak 120 miljoen euro vrij om de treinkaartjes betaalbaar te houden”, roept Tweede Kamerlid van GroenLinks-PvdA Habtamu de Hoop dringend op.

Het openbaar vervoer van Nederland is al één van de duurste van Europa. Er reizen dagelijks meer dan een miljoen mensen met het ov om bijvoorbeeld op werk of school te komen. “Als je dat nog duurder maakt, is de NS voor een aantal mensen straks niet meer toegankelijk”, waarschuwt De Hoop in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

191 miljoen verlies

De NS leed in 2023 191 miljoen euro verlies. Dat is wel minder dan de 421 miljoen euro verlies in 2022, maar het is allesbehalve een gezonde situatie. Treinkaartjes zijn tussen 2021 en 2023 minder snel gestegen dan de kosten, meldt de NS, waardoor ze genoodzaakt zijn om de reiziger meer te laten betalen. Dat komt onder meer door salarisverhogingen, gestegen kosten voor materieel en onderdelen door inflatie en het feit dat sinds de coronacrisis nog altijd minder mensen met de trein gaan.

Ook spelen vertragingen een grote rol in de opgelopen kosten. De NS gaf vorig jaar 3,1 miljoen euro terug bij vertragingen en gaf nog eens 3,6 miljoen euro uit aan kosten voor taxi’s en hotelovernachtingen. President-directeur Wouter Koolmees hoopt samen met de politiek tot een oplossing te komen om een forse prijsstijging van tickets te voorkomen.

Problemen op het spoor zijn op dit moment schering en inslag, zegt De Hoop. “Mensen die regelmatig in de trein zitten merken het: er zijn veel werkzaamheden, de trein valt vaak uit en is ook vaak nog eens bomvol. De trein moet niet alleen betaalbaarder worden, maar ook betrouwbaarder.”

120 miljoen euro

Het Kamerlid gaat daarom in een debat over de actuele situatie van het spoorwegennet vandaag voorstellen om het komende jaar 120 miljoen euro vrij te maken, om ervoor te zorgen dat treinkaartjes niet nog eens tien procent duurder worden. “Anders wordt het echt onbetaalbaar.”

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Meld je hier nu gratis aan!

Zoals het er nu naar uitziet, is deze financiële injectie eenmalig en zal de NS in 2025 de treinkaartjes alsnog duurder moeten maken, staat in het jaarverslag. Koolmees hoopt dat de financiële dekking van het kabinet niet voor één jaar is, maar dat er structurele dekking komt. Volgens De Hoop moet het openbaar vervoer weer een basisvoorziening in Nederland worden en een passend alternatief voor de auto. “En dat betekent dat er ook meer geld naar toe mag.”

49-euro-ticket

Wat de De Hoop betreft voert Nederland net als buurland Duitsland een 49-euro-ticket in. Daarmee kun je voor 49 euro de hele maand reizen met het openbaar vervoer. De GroenLinks-PvdA’er wil dat ticket graag in de daluren invoeren. “Op bepaalde momenten in de week, met name op dinsdag en donderdag, zie je dat het in de spits ontzettend druk is. Met zo’n ticket kun je mensen meer prikkelen om in de daluren te gaan reizen. Dan kunnen we het aantal reizigers over de week beter verspreiden.”

Goedemorgen Nederland gemist? Kijk nu hier terug via NPO Start 

NS moet 1,4 miljard bezuinigen

Partijen als PVV, VVD, NSC en D66 lieten eerder deze week weten dat de NS wel erg makkelijk naar Den Haag kijkt om extra geld. Volgens De Hoop heeft de NS eerst uitvoerig naar de eigen begroting gekeken. “Vorig jaar is er een deal gesloten, waardoor de NS de komende acht jaar het monopolie heeft op het Nederlandse spoorwegennet. Daarin zijn afspraken gemaakt over de prestaties van de NS.”

Eén van deze afspraken is dat de NS de komende jaren 1,4 miljard moet bezuinigen. “Er wordt al veel gedaan binnen de NS-begroting en wij wisten ook dat het openbaar vervoer meer geld nodig had. Ik verbaas me er daardoor over dat een aantal partijen hier verrast over zijn. Kortom, de NS moet niet meer bezuinigen, we moeten meer investeren.”

De Hoop pleit nogmaals voor structureel meer geld voor het openbaar vervoer en specifiek voor de NS. “Dat moeten de onderhandelende partijen voor het nieuwe kabinet straks met elkaar besluiten.”

Lees ook:

NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen hoge prijzen

Door: Rick Hartkamp

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Heeft de ambacht nog toekomst in Nederland?

Het is crisis in ambachtsland. Oude ambachten zoals restauratiewerk of de schoenenmaker verdwijnen van de arbeidsmarkt en uit het straatbeeld. Heeft de ambacht nog een toekomst en hoe houden wij het vak in leven?

Presentator Nejifi Ramirez gaat op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Aandacht voor de dreiging uit Iran en het laatste politieke nieuws uit Den Haag

Ook deze zaterdag kan je weer volop genieten van een gloednieuwe uitzending van WNL In de Kantine. Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen de volgende gasten:

  • Oud-Frankrijk correspondent Eveline Bijlsma. Zij is te gast over de restauratie van de Notre-Dame, die vijf jaar geleden door brand werd verwoest;
  • Schrijver en cultureel psycholoog Keyvan Shahbazi. Met hem bespreken we de dreiging vanuit Iran. Moet de internationale gemeenschap vrezen voor een Iraanse vergeldingsactie?;
  • Rolstoelbasketbalster Mariska Beijer werd in 2019 uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Samen met de Nederlandse vrouwen verdedigt zij hun Paralympische titel in Parijs deze zomer;
  • Journalist Hans van Willigenburg bundelde voor zijn nieuwste boek ‘Vrijheidsvuur’ gesprekken met vrije geesten over het gestreste klimaat waarin wij leven.
  • Politiek verslaggever van het AD Hans van Soest praat ons bij over het nieuws uit Den Haag. Waar worstelen de formerende partijen mee?;
  • Zoals je van ons gewend bent is ook Marcel Verreck weer van de partij met zijn column.
Zaterdag van 17.00 tot 19.00
Hoe DNA-onderzoek uitgroeide tot onmisbaar opsporingsmiddel

Het is het jaar 1987 als in een Nederlandse strafzaak voor het eerst gebruik wordt gemaakt van DNA-onderzoek. De zogenoemde WTC-verkrachter slaat in 1986 zes…

Lees meer

Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe…

Lees meer

Lawinedreiging maakte reddingsactie ingewikkeld voor hulpdiensten

De reddingsactie die op gang kwam nadat een groep Nederlanders donderdag in de Oostenrijkse bergen werd getroffen door een lawine was er een “op hoog…

Lees meer

Informateurs: miljardensteun Oekraïne kan gesprekken bemoeilijken

De door Mark Rutte aangekondigde miljardensteun aan Oekraïne kan het ingewikkelder maken om de financiële “puzzel” te leggen in de formatie, zeggen de informateurs. De…

Lees meer

EU wil schrappen in rompslomp van slecht benut coronaherstelfonds

EU-landen moeten het Europese coronaherstelfonds gemakkelijker kunnen gebruiken, vinden de EU-landen en de Europese Commissie. De commissie gaat proberen de administratieve rompslomp te verminderen die…

Lees meer

Iraanse aanval op Israël op handen: ‘Amerikaanse waarschuwing moeten we zeer serieus nemen’

Een aanval van Iran op Israël is aanstaande, zegt Amerika. Volgens oud-Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif moet de waarschuwing “zeer serieus” worden genomen. “Het conflict…

Lees meer

Koopkracht gepensioneerden al decennia amper gestegen

Gepensioneerden gaan er al tientallen jaren amper op vooruit in de portemonnee. Het voorbije decennium zijn gepensioneerden met diepe zakken er zelfs behoorlijk in koopkracht…

Lees meer