main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 30 november 2023 — 12:47

Niet iedere dakdekker is te vertrouwen, waarschuwt dakdekker: ‘Mensen maken misbruik’

Niet alleen Sinterklaas moet het dak op; dakdekkers draaien door de zware neerslag overuren. “Door de regen staat de telefoon roodgloeiend”, zegt dakdekker Robbin Hermans in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Hij waarschuwt niet de eerste de beste dakdekker in te huren.

Hermans ziet op dit moment veel schoorsteenlekkages, opvliegende dakpannen, platte daken die beginnen te lekken en verstopte en loskomende regenpijpen. “Bij ons is de wachttijd langer. Je moet denken aan drie tot vier weken en in het uiterste geval vijf weken.”

Ontvang jij onze nieuwsbrief al? Meld je hier nu gratis aan!

Hermans waarschuwt mensen met problemen aan het dak om niet de eerste de beste dakdekker te bellen. “Vaak willen mensen bij lekkage dat het snel opgelost wordt. Maar daar maken mensen misbruik van. Dat zijn dakdekkers die zeggen: ik kom het oplossen, en vervolgens vragen ze de hoofdprijs voor slechte werkzaamheden.”

‘Goede dakdekker laat op zich wachten’

Ben je op zoek naar een goede dakdekker? Dan moet je geduldig zijn, zegt Hermans. “Een goede dakdekker laat even op zich wachten. Dat is een tip die ik wil meegeven.”

Lees ook: 

Gaat het nog lukken om de eerste marathon op natuurijs te schaatsen in Haaksbergen?

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Deze week in WNL In de Kantine: volop aandacht voor Oekraïne en het Maritiem Museum Rotterdam

In WNL In de Kantine volop aandacht voor de oorlog in Oekraïne, die twee jaar bezig is. Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen zaterdag de volgende gasten aan de stamtafel: 

  • De zus van de Oekraïense Kataryna Azarian vecht aan het front in Oekraïne;
  • VVD-fractievoorzitter Europees Parlement Malik Azmani vertelt over de steun aan Oekraïne;
  • Politiek fotograaf Martijn Beekman liep jarenlang rond op het Binnenhof;
  • Dit jaar bestaat het Maritiem Museum Rotterdam 150 jaar. Marja Tiemens-Idzinga schreef geschiedenis als eerste vrouwelijke student aan de Hogere Zeevaartschool.
  • Chef politiek van NRC Pim van den Doolen praat ons bij over de formatie
Luister zaterdag vanaf 17.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Next

Doe je als single boodschappen, dan ben je sowieso tien procent duurder uit. En dan ben je er nog niet. Hoe houd je je als single financieel staande in deze maatschappij? Nejifi Ramirez zoekt het uit.

Zaterdag 22.00 uur
Staan jonge criminelen straks niet meer in Top600? ‘Naam is misleidend’

Het bekende Amsterdamse Top600-beleid – dat zich richt op de 600 meest criminele jongeren van de stad – is volgens D66 Amsterdam aan naamsverandering toe….

Lees meer

Informateur Putters: samenwerking vereist ‘gemeenschappelijke basis’

Welke partijen ook samen gaan regeren, zij zullen dat vanuit een “gemeenschappelijke basis” moeten gaan doen. Dat schrijft informateur Kim Putters in een brief aan…

Lees meer

EU-kopstukken beloven Oekraïne te steunen in derde oorlogsjaar

Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de “onwankelbare” steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese…

Lees meer

Dit weekend geen friet op tafel? Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. “De klanten die…

Lees meer

Meer dan 200 schadeclaims na storm Louis, zeggen verzekeraars

Meer dan tweehonderd mensen hebben een schadeclaim ingediend nadat storm Louis donderdag over Nederland raasde. Dat laten verzekeraars Interpolis, Univé en Nationale Nederlanden (NN) vrijdag…

Lees meer

Commandant der strijdkrachten: proberen nog in 2024 F-16’s naar Oekraïne te brengen

Nederland probeert nog in 2024 F-16’s direct te leveren aan Oekraïne. Dat zegt de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim in het radioprogramma Sven op…

Lees meer