main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 30 juni 2023 — 10:37

Mevrouw Krabbe (97) gaat al 40 jaar naar dezelfde camping: ‘Ik heb graag roering om mij heen’

In Overijssel weet Johanna Krabbe wel hoe ze vakantie moet vieren. De 97-jarige dame op leeftijd komt al veertig jaar op camping De Pallegarste in Mariënberg. “Ik leef gewoon. Ik ben er gewoon”, zegt ze nuchter.

Ze is een echte reiziger zegt ze tegen RTV Oost. Afgelopen jaren is ze ook nog naar bestemmingen als Marokko gevlogen, maar er gaat volgens haar niets boven de camping. Wat ze dan meeneemt? “Dat voorleesapparaat en m’n telefoon. Vogel Peter gaat sowieso mee.”

Zelf zegt ze verder geen geheim te hebben om zo lang op dezelfde plek vakantie te vieren. “Ik lust graag een pilsje, ik leef gewoon”, zegt ze. “Ik ben er gewoon en daarom heb ik graag roering om mij heen.”

Marjon Kaper van ANWB vindt het fantastisch, zegt ze in de studio van Goedemorgen Nederland. “Een derde van de vakantiegangers blijft gewoon in Nederland. Ik vind deze mevrouw zo mooi, dat ze zegt: ik leef gewoon!” Volgens Kaper leeft mevrouw Krabbe volgens de kern waar vakantie om moet draaien: “Gewoon genieten van waar je bent en op dat moment lekker ontspannen.”

Lees ook:

Nederlanders gaan volop op vakantie: ‘In de geschiedenis al reislustig’


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Door: Matthijs Meulblok

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Ook Universiteit Tilburg dreigt bezet te worden

Donderdagavond hing een gespannen sfeer op en rondom het universiteitsterrein van de Universiteit Tilburg. Een groep demonstranten was van plan om de universiteit te bezetten….

Lees meer

Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer