main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Supporter bestormd het veld tijdens de Nederlandse eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en Ajax.
17 mei 2023 — 16:30

Fans van FC Groningen dit seizoen niet meer welkom bij hun club

Supporters van FC Groningen zijn niet welkom bij de laatste twee duels van hun ploeg van dit seizoen in de Eredivisie. Dat heeft de club na overleg met burgemeester Koen Schuiling van Groningen besloten.

Het al gedegradeerde Groningen voetbalt zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse en speelt een week later thuis tegen Sparta Rotterdam.

FC Groningen – Ajax van afgelopen zondag werd al na 9 minuten gestaakt, nadat fans van de thuisclub tot twee keer toe rookbommen op het veld hadden gegooid. De wedstrijd werd dinsdag zonder publiek uitgespeeld. Supporters van FC Groningen kwamen dit seizoen al vaker negatief in het nieuws. Ook het thuisduel met NEC werd gestaakt en later uitgespeeld. Tijdens die ontmoeting werd er een drinkbeker met inhoud naar een grensrechter gegooid.

Teleurgestelde supporters van FC Groningen raakten dit seizoen vaker in opspraak. Ze betraden het veld in een duel met sc Cambuur en raakten een speler van sv Spakenburg met een drinkbeker. Linksback Jetro Willems kreeg tijdens het thuisduel met sc Heerenveen zelfs een klap van een supporter van FC Groningen, de club waarvoor hij uitkomt.

Compensatie

FC Groningen wil supporters en sponsors compenseren. Zij kunnen het bedrag van hun kaartjes voor de duels met NEC, Ajax en Sparta Rotterdam terugkrijgen. Ook de fans die een kaartje hadden aangeschaft voor de uitwedstrijd tegen Vitesse krijgen hun geld terug.

FC Groningen biedt op de eigen website excuses aan voor een “uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet”.

Lees ook: 

Mishandeld Feyenoordstel krijgt bloemetjes van De Graafschap-supporters: ‘Een hele mooie actie’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer

Geert Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB “op wat voor manier dan ook” om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken….

Lees meer