main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
3 augustus 2022 — 11:23

Onder brug N18 in Haaksbergen gevonden vrouw is 62, ‘dochter werd door rechter beroepswappie genoemd’

Het slachtoffer dat in de nacht van zondag op maandag dood werd gevonden onder een viaduct bij de N18 in Haaksbergen, is een 62-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie meldt dat dat inmiddels officieel is vastgesteld.

Onder de brug werd eveneens een andere, gewonde vrouw gevonden. Het gaat om een 36-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, zo vult de politie aan. Zij werd aangehouden en verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 62-jarige vrouw.

‘Beroepswappie’

RTV Oost meldde dinsdag dat het zou gaan om een moeder en dochter. Een politiewoordvoerder kan dat om privacyredenen niet bevestigen. Volgens verschillende media hingen de moeder en dochter radicale ideeën aan. De twee zouden door Nederland hebben gezworven.

De dochter zou in het verleden werkzaam zijn geweest als sociotherapeut. Rond 2008 werkte zij in de tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken, die inmiddels gesloten is. Later was ze werkzaam als ambulant hulpverlener bij het Leger des Heils, en rond 2015 begon zij haar eigen spirituele praktijk onder de naam Het Nieuwe Brein. Ze noemde zichzelf supramentaal psycholoog en was auteur van een boek dat ging over een nieuwe stap in de evolutie.

Ook zou de dochter onlangs voor de rechter hebben moeten verschijnen vanwege antisemitische uitspraken op haar weblog, die dezelfde naam droeg als haar spirituele praktijk. Zo beweerde ze onder meer dat Joden de Holocaust hebben veroorzaakt. De rechter noemde haar “een beroepswappie”, zo schrijft De Telegraaf, en besloot tot een boete en een voorwaardelijke celstraf van één week.

Bizarre teksten

Vele berichten op haar blog zijn inmiddels offline gehaald, maar zijn nog wel in het webarchief terug te vinden. Ook die berichten staan vol bizarre teksten. Zo noemt ze de coronapandemie “de kroon van de satanisten”. Het Nederlands onderwijs is volgens haar “een mindcontrol-programma” van de overheid. “De overheid bepaalt zo’n beetje alles in dit land. We mogen (nu nog) zelf beslissen wanneer we naar het toilet gaan, maar daarmee houdt het al gauw op.”

De politie onderzoekt nog of er sprake is van een misdrijf.

Schrijf je nu gratis in

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LEES OOK: Nederlandse ‘sekteleider’ Robert B. krijgt cel wegens seksueel misbruik

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: Sven op 1 Zomereditie

Met miljoenen huishoudens die financieel in de knel raken richt vakbond FNV de ogen op de politiek en het bedrijfsleven. Zij moeten over de brug komen met geld. De bond wil daarvoor de straat op gaan en actie voeren. Voorzitter Tuur Elzinga praat erover met Thomas van Groningen in Sven op 1: Zomereditie.

Maandag t/m vrijdag om 11.30 uur

WNL Haagse Lobby Podcast

De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met 115 257 inwoners. Immigratie speelt daar ook een grote rol in en de verwachting is dat dit de komende decennia alleen maar zal toenemen. Dit brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen wij ervoor om dit in goede banen te leiden? Hoe zien de uitdagingen er precies uit?

Martijn de Greve bespreekt het in WNL Haagse Lobby Podcast met:

  • Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk
  • Immigratiedeskundige Jan van de Beek
  • Arbeidseconoom Pieter Gautier
Maandag tussen 20.30 en 21.30
Zorgen over lage waterstand: Rijn ligt nog maar paar centimeter boven laagste waterstand ooit

Het is uitzonderlijk dat de Rijn middenin de zomer zeer waarschijnlijk een recordlage stand gaat bereiken. Gewoonlijk is de gemiddelde waterstand bij Lobith in deze…

Lees meer

Boerenorganisaties niet blij met Remkes en koepels: ‘Ze spelen een politiek spel’

Boerenorganisaties vinden het maar niets dat bemiddelaar Johan Remkes met allerlei koepelorganisaties overleg aan het voeren is over de stikstofproblemen. “Dit gaat helemaal niks opleveren….

Lees meer

FNV-voorzitter Elzinga voorziet stakingen: ‘Inflatiecompensatie nodig, anders wordt het hete herfst’

Het kabinet overlegt deze week opnieuw over wat het kan doen tegen de torenhoge inflatie en de koopkrachtcrisis. Den Haag kijkt daarbij ook naar werkgevers….

Lees meer

Detailhandel ziet omzet groeien door prijsstijging, maar volume neemt af

De detailhandel draaide in het tweede kwartaal van 2022 ruim 3 procent meer omzet dan een jaar eerder, in hetzelfde kwartaal. De hogere omzet heeft…

Lees meer

Nederland groeit uit zijn voegen, hoe houden we het land met straks 20 miljoen mensen leefbaar?

Volgens cijfers van het CBS en verschillende bevolkingsonderzoeken groeit de Nederlandse bevolking gestaag door. Nu telt Nederland zo’n 17,7 miljoen inwoners en modellen geven aan…

Lees meer

Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder…

Lees meer

Oppas die ontucht pleegde: wat ik deed was fout, ik ben de dader

De 53-jarige vrouw die in de regio Eindhoven als oppas werkte en ontucht pleegde met zeker zeven kinderen, heeft maandag in een verklaring bij de…

Lees meer

Rijkswaterstaat: verwijderde vlaggen soms weer teruggehangen

Rijkswaterstaat worstelt met weggehaalde omgekeerde vlaggen die vervolgens opnieuw worden opgehangen. Hoeveel vlaggen Rijkswaterstaat heeft weggehaald en hoeveel er teruggehangen zijn, kon een woordvoerster niet…

Lees meer

Ontvang de gratis WNL Vandaag Nieuwsbrief

Iedere dag de actualiteit gratis in je mailbox.

Schrijf je in