main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
19 februari 2018 — 12:33

Grote stroomstoringen in Amsterdam en Arnhem

Vandaag zaten of zitten naar schatting zo’n 65.000 huishoudens zonder stroom. In Amsterdam-West hadden vanochtend meer dan 26.000 huishoudens geen stroom, in Arnhem en omstreken zijn dit er volgens Omroep Gelderland ongeveer 39.000.

In Amsterdam heeft netwerkbeheerder Liander de problematiek grotendeels onder de knie, terwijl in Arnhem grote delen van de stad inclusief plaatsen in de omgeving het nog zonder elektriciteit moeten doen.

Dorpen die ook getroffen zijn door de stroomstoring zijn Doesburg, Doorwerth, Ede, Heveadorp, Oosterbeek, Rheden, Rozendaal, Velp en Wolfheze.

Niet alleen huishoudens hebben last van de storing, ook het openbaar vervoer werd getroffen. In Amsterdam stonden trams van drie lijnen compleet vast en van en naar Zutphen en Winterswijk rijden er vanuit Arnhem momenteel geen treinen, meldt de NS.

De drie ziekenhuizen in Amsterdam-West hadden gelukkig weinig last van de stroomstoring. Wel moest het Slotervaartziekenhuis voor enige tijd overstappen op noodstroom. Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem kampt voor zover bekend vooral met problematiek omtrent de slagbomen rondom het gebouw.

De website van Liander is momenteel slecht bereikbaar en geeft regelmatig een foutmelding aan. Wat de oorzaak is van de stroomstoringen is nog niet bekend, maar Liander verwacht dat ook de problematiek in Arnhem spoedig zal worden opgelost. De netwerkbeheerder gaat er vanuit dat om 13:30 uur alle huishoudens weer stroom zullen hebben.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer