main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 5 september 2024 — 08:46

Karremans (Sport) kritisch op mogelijke plannen KNVB: ‘Schaf geen buitenspel af vanwege geweld’

Staatssecretaris Jeugd, Preventie en Sport Vincent Karremans is kritisch op de mogelijke plannen van de KNVB om buitenspel in het amateurvoetbal af te schaffen. De KNVB denkt aan deze maatregel om het toenemende geweld binnen en buiten de lijnen te sussen. Karremans is het daar niet mee eens. “Het probleem is niet buitenspel, het probleem is het gedrag van mensen”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Het afgelopen seizoen zijn bijna 1900 amateurwedstrijden stilgelegd vanwege vormen van geweld. Toch is het kijken naar het aanpassen van de spelregels niet de oplossing, omdat “we geen spelregels moeten afschaffen vanwege geweld en zeker niet als er geen sportinhoudelijke redenen zijn”. Daarom gaat Karremans met de KNVB in gesprek.

Inhoudelijke oplossingen

Karremans snapt de gedachte van de KNVB, “maar als je die lijn doortrekt is voetbal afschaffen de beste optie”. Daarom moet worden gekeken naar inhoudelijke oplossingen. “Het is prima om te kijken of de spelregels nog goed zijn, maar dat de aanleiding geweld is, dat vind ik heel gek. Buitenspel afschaffen kan een maatregel zijn, maar alleen als dat de enige maatregel is die overblijft.”

Ontvang jij al onze gratis WNL-nieuwsbrief? Meld je hier aan en blijf op de hoogte!

Karremans heeft zelf ook geweld op het amateurveld meegemaakt. “Toen ik bij de amateurs voetbalde kwam iemand met een pistool het veld op. Het geweld rond voetbal is verschrikkelijk, zeker in de amateurregio’s.”

Lees ook:

KNVB luidt noodklok om toenemende agressie in amateurvoetbal

Door: Rick Hartkamp

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: Thuiszorghulp steelt van dementerende vrouw: ‘Ze droeg het sieraad van mijn moeder op haar profielfoto’

Sophie Keulemans ontdekt op Facebook een foto van de thuiszorgmedewerkster die het sieraad van haar dementerende moeder draagt. De vrouw, de 51-jarige Sharda N., is onlangs veroordeeld.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Sophie en particulier rechercheur René, die speurt naar diefstallen in de zorg. Onderzoeksjournalist Alissa Hippe zoekt uit hoe vaak diefstallen in de (thuis)zorg voorkomen.

Luister de podcast nu in je favoriete podcastapp.
ECB verlaagt rente in eurozone voor derde keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de derde keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

Nederland stelt 271 miljoen beschikbaar voor granaten voor Oekraïne

Nederland trekt nog eens 271 miljoen euro uit om artilleriegranaten voor Oekraïne te kopen. Dat gebeurt samen met Denemarken en Tsjechië. “Een jaar geleden begonnen…

Lees meer

EU als geopolitieke macht gaat ten koste van welvaart, waarschuwt oud-minister

De Europese Unie als ‘Geopolitieke Unie’ gaat mogelijk ten koste van onze welvaart, zegt oud-minister en voormalig topdiplomaat Tom de Bruijn in Sven op 1….

Lees meer

Coalitiepartijen pessimistisch over gevolgen uitstootvrije zones

Coalitiepartijen zijn pessimistisch over de gevolgen van de uitstootvrije zones die volgend jaar in een reeks gemeenten gaan gelden. PVV, BBB en VVD riepen in…

Lees meer

ASML in gesprek met autoriteiten over fout met kwartaalcijfers

Chipmachinemaker ASML onderzoekt nog hoe de kwartaalcijfers dinsdag per ongeluk te vroeg online zijn gekomen. Over de toedracht van de blunder is het Veldhovense bedrijf…

Lees meer

Duurzaamheidsondernemer pleit voor afschaffen alle subsidies: ‘Zo moet het systeem werken’

Subsidie is helemaal niet nodig voor bedrijven die vernieuwing nastreven. Dat vindt duurzaamheidsondernemer Ruud Koornstra. “We moeten voor lief nemen dat niet alles in één…

Lees meer