main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
In de Kantine - 22 augustus 2024 — 09:48

Zandvoort wordt een ‘taaie’ voor Max Verstappen: ‘Ik verwacht veel piepjes op de boardradio’

Dit weekend wordt Zandvoort van pittoreske badplaats weer omgetoverd tot het toneel waar de top van de Formule 1 samenkomt, en alle bombarie die dat met zich meebrengt. Maar of Max Verstappen de eerste prijs binnen weet te slepen, is nog maar de vraag. 

Enorme vrachtwagens vol spullen én racewagens zijn inmiddels de badplaats binnengereden. Teams zijn aan het opbouwen en verkennen de komende dagen het circuit. Maar bij een perfect opgelapte baan, hoort ook een Nederlandse winnaar aan het einde van de week. En hoewel het race na race niet meer vanzelfsprekend was dan dat het Max Verstappen er met de prijs vandoor ging, is dat nu nog maar de vraag.

“Max gaat het heel erg zwaar krijgen dit weekend. De beste auto op dit moment is niet die van Red Bull, maar die van McLaren. Elke keer eindigt die auto in de top drie”, zegt oud-coureur Tim Coronel in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Toch is het wel weer heel knap wat Verstappen voor elkaar krijgt, zegt Coronel. “Bij Formule 1 is het zo dat de kampioen niet mag doorontwikkelen. De teams onderaan mogen dat wel zodat ze weer dichter naar elkaar toe kruipen en dat zie je nu gebeuren.”

Verstappen heeft dus te maken met betere concurrenten. “Hij zal moeten vechten. Ik verwacht een hoop piepjes op over de boardradio.” En of Verstappen goed tegen zijn verlies kan? “Ja joh. Die jongen kan heel wat hebben”, zegt Cornel.

Kritiek

Een eventueel verlies van Verstappen zou alleen maar munitie geven aan natuurorganisaties en omwonenden die het lawaai zat zijn. Zij zien liever dat tout de Formule 1 zijn boeltje inpakt en vertrekt. Zo zijn er zorgen over het behoud van de duinen en komen er beschermde dieren voor zoals de beschermde zandhagedis. Maar van het boeltje opdoeken lijkt voorlopig geen sprake, aangezien het Zandvoort en indirect Nederland veel opbrengt in aandacht én geld, zegt Coronel.

De oud-coureur wil dan ook niets horen van alle kritiek. “Het is mijn circuitje. Ik ben stiekem al het circuit opgestapt en foto’s gemaakt. Het is zo ontzettend vet wat ze daar aan het bouwen zijn in zo’n korte tijd. Ik krijg er helemaal kippenvel van.”

Lees meer: 

Geen twijfel mogelijk, Max Verstappen wordt wereldkampioen: ‘Wederom, voor de vierde keer’

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Redding na de Ramp: de legionellaramp van 1999

Een bezoek aan de Westfriese Flora kostte Ton bijna zijn leven. Hij werd besmet met legionella en zag het leven niet meer zitten.

In deze slotaflevering van Redding na de Ramp zoekt Welmoed Sijtsma de gemeentemedewerker die Ton moed insprak.

Dinsdag om 21.20 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Nibud: meeste huishoudens gaan er 1 tot 50 euro op vooruit

De meeste Nederlandse huishoudens gaan er tussen de 1 en 50 euro per maand op vooruit door de plannen van het nieuwe kabinet. Dat meldt…

Lees meer

Kabinet stelt nieuwe miljardenleningen beschikbaar voor TenneT

Het kabinet stelt nog eens 19 miljard euro aan leningen beschikbaar waarmee netbeheerder TenneT door kan met noodzakelijke investeringen in uitbreiding en verzwaring van het…

Lees meer

VNO-NCW tegen kabinet: ‘Hou de grenzen open’

Ondernemersorganisatie VNO-NCW Ingrid Thijssen is tegen grenscontroles. Die doen schade aan de economie, waarschuwt ze. “Uiteindelijk kost het natuurlijk ongelofelijk veel geld en zullen burgers…

Lees meer

Of hij nou wil of niet, Wopke Hoekstra is vanaf nu ‘mister klimaat’: ‘Toch apart’

Wopke Hoekstra, de Nederlandse Europees Commissaris, weet het nu zeker: hij kan zich de komende vijf jaar gaan richten op klimaat en schone groei. En…

Lees meer

Als kroongetuige krijg je écht geen zak geld op een tropisch eiland

Over kroongetuigen en getuigenbeschermingsprogramma’s bestaan veel vooroordelen. Zo wordt er soms gedacht dat iemand met een zak geld naar een tropisch eiland kan worden gestuurd….

Lees meer

Leidt de ‘nee’ van NSC op de noodwet voor asiel tot de eerste kabinetscrisis?

Het lijkt erop dat de eerste – echt grote impasse – van dit nieuwe kabinet met rasse schrede nadert. De noodwet voor de asielcrisis die…

Lees meer