main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
28 juli 2024 — 15:32

Harris haalde volgens team in een week 200 miljoen dollar op

Kamala Harris heeft in haar eerste week als presidentskandidaat 200 miljoen dollar (ruim 183 miljoen euro) opgehaald voor haar campagne. Haar campagneteam zegt dat 66 procent afkomstig is van mensen die nooit eerder geld gegeven hadden.

Afgelopen zondag maakte Joe Biden bekend dat hij zich terugtrok uit de race om de presidentsverkiezingen. In de dagen die daarop volgden, hebben hij en een groot aantal invloedrijke partijgenoten zich achter Harris geschaard. Daarbij werd ook meteen vaart gezet achter het ophalen van geld. De Amerikaanse verkiezingscampagnes kosten namelijk miljarden.

Op de eerste dag na Bidens terugtrekking, haalde Harris 81 miljoen dollar op, zegt het campagneteam. Dat zou het grootste bedrag zijn in 24 uur tijd ooit. Begin juli had het team van Biden nog maar 96 miljoen achter de hand en was 93 procent van het geld dat in de maand daarvoor was opgehaald al uitgegeven.

Trump gaf in diezelfde periode veel minder uit. Zijn team spendeerde in juni 46 procent van het opgehaalde geld en had begin juli nog 128 miljoen achter de hand.

In het tweede kwartaal van dit jaar haalden Donald Trump en zijn Republikeinse partij 331 miljoen dollar op, tegen 264 miljoen dollar voor het campagneteam van Biden

De campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is deze zondag de laatste honderd dagen ingegaan.

Lees ook:

Kamala Harris krijgt ‘volledige steun’ van Obama om strijd aan te gaan met Trump

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Van online naar offline

Zodra we wakker worden, zijn we al online. Tegelijkertijd zijn er steeds meer initiatieven om offline te zijn, waardoor we ons afvragen wat voor invloed de smartphone heeft op onze productiviteit.

Presentator Tanja Kok gaat op onderzoek uit.

Vrijdag 23.10 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Schoof verdedigt schrappen laag btw-tarief: geen goed middel

Premier Dick Schoof blijft het afschaffen van het lage btw-tarief voor sportscholen, hotelovernachtingen en culturele uitstapjes verdedigen. Het is een van de voorgestelde maatregelen die…

Lees meer

Dodental ontploffende walkietalkies in Libanon stijgt verder

Het dodental door de ontploffing van talloze portofoons, woensdag in Libanon, is gestegen tot zeker 25. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Firass Abiad bekendgemaakt….

Lees meer

Schoof wil niet weer Israëlische vlag hijsen jaar na Hamas-aanval

Het kabinet gaat niet oproepen om een jaar na de bloedige aanval van Hamas op Israël de Israëlische vlag te hijsen op overheidsgebouwen. Premier Dick…

Lees meer

Pieter Grinwis (CU) hekelt kabinet-Schoof dat asielnoodwet wil: ‘Geen veelbelovende start’

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen discussieert de Tweede Kamer over de noodwetgeving, wat het kabinet als middel wil inzetten om de asielinstroom te beteugelen. ChristenUnie-Kamerlid…

Lees meer