main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 20 oktober 2022 — 08:39

Politie zocht eerder bij knooppunt naar Hebe en Sanne, nog veel vragen over ongeluk

De politie heeft dinsdagavond al bij knooppunt Empel (A59/A2) gezocht naar de toen nog vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26), bevestigt een politiewoordvoerder na berichtgeving van Omroep Brabant. Woensdagavond werden hun lichamen levenloos aangetroffen in een Kia Picanto die te water is geraakt bij het knooppunt. Hebe en Sanne werden sinds zondag vermist.

Een woordvoerder legt uit dat de afgelopen dagen honderden meldingen en tips zijn binnengekomen. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog volop gaande. De lichamen zijn inmiddels geborgen en de auto is weggesleept om elders te worden onderzocht.

“Blijkbaar is het mensen toch opgevallen dat er bandensporen op het wegdek te zien waren”, zegt verslaggever van Omroep Brabant Tessel Linders in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Dat de politie ze dinsdag niet vond heeft ermee te maken dat die auto een stukje verder dan die bandensporen is gevonden.”

Gisteravond werd er boven het knooppunt gezocht met een politiehelikopter. “Die heeft natuurlijk een veel beter overzicht en daardoor hebben ze toch die auto kunnen lokaliseren”, zegt Linders.

Vragen over ongeluk

Oud-recherchechef Sander Schaepman vindt het “raar” dat Sanne en Hebe ongezien te water zijn geraakt, vooral omdat het op klaarlichte dag moet zijn gebeurd. “Dat zijn redenen om hier vanuit de recherche heel serieus naar te kijken”, zei hij woensdagavond in Op1. “In dit vak is het vaak niet wat het lijkt. Je moet onderzoeken of je te maken hebt met een plaats delict in plaats van alleen de plek van een noodlottig ongeval.”

Volgens Linders is knooppunt Empel “druk”. “Dat maakt het bijzonder dat niet is opgevallen dat ze op klaarlichte dag het water in zijn gereden. Het is ook een flauwe bocht. Het is niet een plek waar veelvuldig mensen in het water belanden.”

Amber alert

Maandag vertrok Sanne samen met het gehandicapte meisje in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum in Raamsdonksveer en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. De politie zette grote zoektochten op, gesteund door vrijwilligersgroepen. Voor Hebe werd ook een amber alert uitgegeven.

LEES OOK: ‘Dieptepunt’ bij politie: tekort aan ruim 1600 agenten

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: defensieminister Ruben Brekelmans bij Rick Nieman

De zondag begint met Rick Nieman. Met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.
  • Minister van Defensie Ruben Brekelmans (VVD) over Nederlandse drones voor Oekraïne
  • Voormalig PvdA-politicus Rob Oudkerk maakt zich zorgen over fusiepartij GroenLinks/PvdA
  • NSC-Kamerlid Merlien Welzijn en Arno Visser van Bouwend Nederland over de wooncrisis
  • Amerika-correspondent Michiel Vos over de jonge jaren van Donald Trump

Luister nu de aflevering terug als podcast!

Veldkamp: EU legt Iran extra sancties op

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn maandag akkoord gegaan met extra sancties voor Iran. Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp had de sancties al aangekondigd…

Lees meer

Gelderse coalitie wil nu tempo maken met doortrekken A15 naar A12

Nu de Raad van State na een jarenlange juridische procedure toestemming heeft gegeven, moet de snelweg A15 “zo snel mogelijk” worden doorgetrokken naar de A12….

Lees meer

Verdachte moord Gino: jongen gedood om hem tot zwijgen te brengen

Donny M., verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de 9-jarige Gino van der Straeten, heeft maandag bij de rechtbank in Maastricht verklaard dat…

Lees meer

BBB: kabinetsstandpunt NAVO-toetreding Oekraïne ‘veel te voorbarig’

Het is “niet oké” om vooruit te lopen op een NAVO-lidmaatschap van Oekraïne, zegt Henk Vermeer, buitenlandwoordvoerder van BBB, in het radioprogramma Sven op 1….

Lees meer

Steeds meer Nederlanders doen het, is sparen op een buitenlandse rekening voordeliger?

Deze week maakt de Europese Centrale Bank (ECB) naar alle verwachting bekend dat de rentestand daalt met 0,25 procent. Dat betekent dat mogelijk nog meer…

Lees meer

Kun je nog wel koopjes vinden bij de kringloop? ‘Prijzen zijn omhooggegaan’

De tijd dat tweedehands een stoffig imago had, is al lang voorbij. Twintigers en dertigers struinen kringloopwinkels, vintage markten en platenzaken massaal af in de…

Lees meer