main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 15 september 2021 — 12:00

Vader slachtoffer Mallorca-drama doet emotionele oproep: ‘We hebben het over zinloos geweld’

De vader van Carlo Heuvelman heeft dinsdagavond in een emotionele oproep in het programma Opsporing Verzocht getuigen gevraagd om zich te melden. Zijn 27-jarige zoon uit Waddinxveen kwam in juli op het Spaanse eiland Mallorca om het leven na een gewelddadige aanval.

De vader van Heuvelman deed namens de familie zijn verhaal. Hij zei te hopen dat getuigen die zich nog niet hebben gemeld “zich over hun schroom heenzetten”.

Heuvelman raakte in de ochtend van 14 juli zwaargewond bij een vechtpartij op de boulevard van de plaats El Arenal. Hij werd aangevallen door een groep landgenoten en overleed enkele dagen later.

“We hebben het niet over een slepende ziekte. We hebben het over, in mijn ogen, zinloos geweld”, zei de vader van het slachtoffer. “Een zinloze daad, waarbij de toekomst van een jonge vent gewoon vernietigd is.”

‘Ieder plaatje bruikbaar’

De vader van Heuvelman en justitie hopen vooral op de getuigenis van vier omstanders die het geweldsincident hebben gefilmd, maar zich nog niet hebben gemeld. “We weten dat er meer beeldmateriaal is, omdat getuigen die wij hebben gesproken opnames beschrijven die wij nog niet hebben gezien”, zegt Remco van Straaten, woordvoerder Politie Midden-Nederland in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Er zijn vooralsnog zeventien tips binnengekomen via de tiplijn. “Ook heeft iemand zich gemeld met nieuw beeldmateriaal. Dat is goed nieuws. In ieder verhaal en ieder plaatje kan iets zitten dat wij kunnen gebruiken om duidelijk te krijgen wat zich daar heeft afgespeeld.”

“Het is vooral belangrijk dat deze tips goed worden nagelopen. Daar zijn collega’s nu mee aan de slag.”

Twee nieuwe aanhoudingen

Het onderzoek naar de dood van Heuvelman is nog in volle gang. De politie heeft woensdagochtend twee nieuwe verdachten aangehouden. Het gaat om twee Hilversummers van 18 en 19 jaar oud. Zij worden verdacht van het plegen van openlijk geweld, laat het Openbaar Ministerie weten. In totaal zitten er nu acht verdachten vast, zij komen allen uit Hilversum. Een aantal van hen zou diezelfde nacht ook andere mensen hebben mishandeld.

Of daarbij gebruik is gemaakt van tips die zijn binnengekomen tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, is niet duidelijk.

Getuigen of mensen die in het bezit zijn van informatie of beelden kunnen zich melden via de tiplijn: 0800-6070, of via politie.nl. Anoniem kan dat op het nummer 088-6617734.

LEES OOK: Opnieuw twee arrestaties na fatale mishandeling Mallorca

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer

Partijleiders en informateurs nog steeds onzeker over akkoord

Het is nog steeds niet duidelijk of PVV, VVD, NSC en BBB samen een nieuw kabinet gaan vormen. Na afloop van een lange dag van…

Lees meer

Overvol stroomnet vraagt om ‘vloeken in de transitiekerk’: ‘We moeten terug naar het gas’

Koken, een wasje draaien of je auto opladen is – als er niets gebeurt – over een paar jaar niet meer vanzelfsprekend. Daarvoor waarschuwen onder…

Lees meer

Blauwe kip laat Joost Klein niet dalen op Spotify: best beluisterde Songfestival-deelname

Europapa van Joost Klein is “met afstand” de populairste inzending op Spotify. De muziekstreamingdienst maakte maandag bekend dat het nummer van Joost Klein van alle…

Lees meer

Nederland stuurt vanaf december F-35’s naar Estland

Nederland stuurt vanaf december maximaal tien F-35’s naar Estland om daar bij te dragen aan de bewaking en beveiliging van het NAVO-luchtruim. Dat meldt demissionair…

Lees meer