main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
20 december 2020 — 14:31

Nederlanders in Verenigd Koninkrijk afgeraden naar Nederland terug te keren

Nederlanders die nu in het Verenigd Koninkrijk zitten wordt afgeraden terug te keren naar Nederland. Het advies om alleen te reizen indien strikt noodzakelijk, geldt ook voor deze groep. Dat benadrukt het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag.

Eerder stelde Nederland al een vliegverbod in voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, vanwege de opmars van een nieuwe variant van het coronavirus. Die zou zich sneller en gemakkelijker verspreiden. Het verbod geldt in ieder geval tot 1 januari.

De treinen van Eurostar rijden zondag en maandag ook niet, liet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten. België deed de treinverbinding zondag in de ban, in eerste instantie voor 24 uur.

Nog wel Ferry-verbindingen

Ferry-verbindingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Nederland varen nog wel, maar BuZa raadt Nederlanders dus af daar gebruik van te maken om terug te keren, tenzij het echt noodzakelijk is.

LEES OOK:

Staatssecretaris Visser van Defensie: nog onduidelijkheid over andere reisbeperkingen Verenigd Koninkrijk

Veel vluchten vanuit Londen geannuleerd na vliegverbod kabinet

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer