main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 22 juni 2020 — 12:52

Waterratten opgelet: tweepersoons onderzeeboot te koop, geen speciaal brevet nodig

Altijd al een onderzeeboot willen hebben, maar had je hiervoor niet het budget? Het Nederlandse veilingbedrijf BVA Auctions biedt een bijzondere gebruikte duikboot aan die op een afstandje veel weg heeft van een orka.

Deze Seabreacher Z. met een motor van 300 pk heeft een topsnelheid op het water van meer dan 100 kilometer per uur. Onder water zijn snelheden tot 55 kilometer per uur te halen. Hij kan sprongen maken tot vijf meter hoog.

Omdat deze onderzeeër is geregistreerd als speedboot, heb je geen special brevet nodig om hiermee te varen. De veiling start op dinsdag 14 juli om 17.00 uur. Het startbod is 25.000 euro. Vanaf 4 augustus is de onderzeeër op te halen.

‘Als ik dit al zie’

Strafrechtadvocaat Mark Teurlings wordt wel warm van de onderzeeboot, geeft hij toe in Goedemorgen Nederland. “Maar eerder stond via die site ook een helikopter te koop, ook voor ongeveer dat bedrag, heel duur natuurlijk. Maar hoe stoer is dat? Een helikopter in je tuin ook al vlieg je er niet mee. Maar ik ben meer een landrat. Liever op het land dan onder water. Dat lijkt mij heel claustrofobisch.”

VVD-kamerlid Zohair el Yassini ziet het wel zitten. “Ik ben echt een waterratje en als ik dit al zie.” Teurlings verzekert El Yassini dat hij niet tegen hem gaat opbieden.

LEES OOK: Een van eerste D-Day-vlaggen die aan land kwam geveild

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Vanavond: Made in Holland

Nederland is innovatiever dan je zou denken. Zo zijn er tal van producten van eigen bodem die je helemaal niet zou verwachten, zoals Hollandse wijn van de zeebodem of rijstvelden.

Maar valt daar ook wat aan te verdienen? En is dit de toekomst voor de Nederlandse economie? Presentator Nejifi Ramirez onderzoekt het.

Vanavond 23.10

Vanavond: hoe herken je de dader?

Het is een scène die we allemaal wel eens in een film of serie hebben gezien: een rijtje mogelijke daders naast elkaar en een getuige die moet aanwijzen wie de schuldige is. Gebeurt dat nog in het echt? Is het betrouwbaar? Hoe goed kan een getuige een gezicht herinneren? En hoe werkt een zogenoemde fotoconfrontatie?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.

Vrijdag 19.00 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor derde keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de derde keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

Nederland stelt 271 miljoen beschikbaar voor granaten voor Oekraïne

Nederland trekt nog eens 271 miljoen euro uit om artilleriegranaten voor Oekraïne te kopen. Dat gebeurt samen met Denemarken en Tsjechië. “Een jaar geleden begonnen…

Lees meer

EU als geopolitieke macht gaat ten koste van welvaart, waarschuwt oud-minister

De Europese Unie als ‘Geopolitieke Unie’ gaat mogelijk ten koste van onze welvaart, zegt oud-minister en voormalig topdiplomaat Tom de Bruijn in Sven op 1….

Lees meer

Coalitiepartijen pessimistisch over gevolgen uitstootvrije zones

Coalitiepartijen zijn pessimistisch over de gevolgen van de uitstootvrije zones die volgend jaar in een reeks gemeenten gaan gelden. PVV, BBB en VVD riepen in…

Lees meer