main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 2 mei 2020 — 10:43

Bijzonder: kleine panda geboren in Ouwehands Dierenpark

Voor het eerst is er in Nederland een panda geboren. Gisteren beviel reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen van haar eerste jong. Moeder en jong maken het goed, zo is op de website van de dierentuin te lezen.

Geslacht onbekend

Het geslacht van het jong is nog niet bekend, pas als het diertje over een paar maanden uit het kraamhol komt, is te zien of het een mannetje of een vrouwtje is. Op dat moment krijgt de kleine panda ook een naam.

Fokprogramma voor behoud van panda

De reuzenpanda is een bedreigde diersoort die alleen in China in het wild voorkomt en daarom is er een internationaal fokprogramma opgezet om te voorkomen dat de panda uitsterft. Ouwehands Dierenpark draagt bij aan dit programma met de geboorte van dit pandajong.

De kleine panda is slechts tijdelijk in Nederland. Hij of zij mag hier vier jaar blijven, daarna gaat het dier naar China, waar het ook ingezet gaat worden in het fokprogramma.

LEES OOK: Daar zijn ze dan: onze panda’s

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Vanavond: Made in Holland

Nederland is innovatiever dan je zou denken. Zo zijn er tal van producten van eigen bodem die je helemaal niet zou verwachten, zoals Hollandse wijn van de zeebodem of rijstvelden.

Maar valt daar ook wat aan te verdienen? En is dit de toekomst voor de Nederlandse economie? Presentator Nejifi Ramirez onderzoekt het.

Vanavond 23.10

Vanavond: hoe herken je de dader?

Het is een scène die we allemaal wel eens in een film of serie hebben gezien: een rijtje mogelijke daders naast elkaar en een getuige die moet aanwijzen wie de schuldige is. Gebeurt dat nog in het echt? Is het betrouwbaar? Hoe goed kan een getuige een gezicht herinneren? En hoe werkt een zogenoemde fotoconfrontatie?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.

Vrijdag 19.00 uur
Japanse en Braziliaanse gewassen uit Nederlandse kassen: ‘Hier zijn we goed in’

Nederland is een kassenland, maar in de glazen groeimachines worden meer en meer exotische producten geteeld. Van hete peper tot vanille. Niets is telers te…

Lees meer

ECB verlaagt rente in eurozone voor derde keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de derde keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

Nederland stelt 271 miljoen beschikbaar voor granaten voor Oekraïne

Nederland trekt nog eens 271 miljoen euro uit om artilleriegranaten voor Oekraïne te kopen. Dat gebeurt samen met Denemarken en Tsjechië. “Een jaar geleden begonnen…

Lees meer

EU als geopolitieke macht gaat ten koste van welvaart, waarschuwt oud-minister

De Europese Unie als ‘Geopolitieke Unie’ gaat mogelijk ten koste van onze welvaart, zegt oud-minister en voormalig topdiplomaat Tom de Bruijn in Sven op 1….

Lees meer

Coalitiepartijen pessimistisch over gevolgen uitstootvrije zones

Coalitiepartijen zijn pessimistisch over de gevolgen van de uitstootvrije zones die volgend jaar in een reeks gemeenten gaan gelden. PVV, BBB en VVD riepen in…

Lees meer