main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 18 maart 2020 — 09:02

Zorgpersoneel onder de indruk van applaus: ‘Het was geweldig’

Op veel plekken in Nederland werd gisteravond massaal geapplaudisseerd om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Ook bij het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum hebben ze het applaus ook gehoord, zo vertelt verpleegkundige Karin in Goedemorgen Nederland. “Even voor achten zei ik nog tegen mijn vriendin: ‘Het is bijna acht uur, ze gaan applaudisseren!'”

Karin en haar collega’s konden het applaus zeker waarderen. “We hebben het raam opengegooid. We vonden het geweldig.”

Ook in Den Haag werd geapplaudisseerd. Bij het Westeinde Ziekenhuis kwam het personeel even naar buiten. De medewerkers waren duidelijk onder de indruk van het eerbetoon.

Saamhorigheid

Nederland leeft massaal mee met het zorgpersoneel en de patiënten die besmet zijn door het coronavirus. Zo is de Erasmusbrug in Rotterdam groen verlicht om de saamhorigheid kracht bij te zetten. Ook het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch is verlicht om steun te uiten. Daarop is een groot hart geprojecteerd om de helden in de zorg te bedanken.

Vanavond om 7 uur zullen veel kerkklokken een kwartier lang luiden. Daartoe heeft de raad van kerken opgeroepen.

LEES OOK: Voormalig zorgpersoneel kan makkelijker bijspringen door versoepeling regels

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

Luister terug: Hoe staat het met de verduurzamingsslag?

Die vraag stelt Thomas van Groningen aan Remco de Boer, die de energietransitie al jaren onderzoekt, beschrijft én bespreekt in zijn podcast Studio Energie, David Peters, Chief Transition Officer van netbeheerder Stedin en Tweede Kamerlid Henk Vermeer.

Klik hier.

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer

Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder…

Lees meer

Militair Sem R. werd vrijgesproken van het maken van neonazistisch materiaal: ‘Uit de hand gelopen kleedkamerhumor’

Antisemitische leuzen, de Hitlergroet en Duitse marsliederen; in de telefoon van militair Sem R. ontdekte de politie appgroepen waarin neonazistische uitlatingen werden gedaan. Opvallend: ook…

Lees meer