main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
16 december 2019 — 19:23

Politiek prijst politie na arrestatie Ridouan Taghi: ‘Voortreffelijk werk’

In politiek Den Haag is met tevredenheid gereageerd op de arrestatie van Ridouan Taghi in Dubai. De complimenten gaan vooral uit naar de politie voor het vinden van de meestgezochte crimineel van Nederland.

“Voortreffelijk werk”, schrijft minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op Twitter. “Bij de rechtstaat hoort dat we doorzetten in de opsporing en mensen verantwoordelijk houden voor hun daden.” Hij bedankt ook de politie in Dubai, waarmee Nederland samenwerkte om de leider van de ‘Mocro-maffia’ in de boeien te slaan.

LEES OOK: Topcrimineel Ridouan Taghi opgepakt in Dubai

Ook vanuit de Tweede Kamer is louter blijdschap te horen over de aanhouding van de topcrimineel. “Geweldig werk van de Nederlandse politie. Een grote en belangrijke stap in het veiliger maken van ons land”, zegt VVD-Kamerlid Dilan Yeşilgöz.

‘Taghi levenslang opsluiten’

“Erg goed nieuws dat deze man is opgepakt”, schrijft ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers op sociale media. PVV-leider Wilders noemt de arrestatie ‘geweldig nieuws’ en stelt alvast een straf voor. “Nu snel uitleveren en levenslang opsluiten als vierendelen niet mag.”

LEES OOK: Politie en OM blij met aanhouding Taghi en hoopvol over uitlevering

DENK-leider Tunahan Kuzu ziet Taghi graag in de rechtbank verschijnen. “Goed recherchewerk van de politie en een goede samenwerking met Dubai. Ridouan Taghi zal zich nu moeten verantwoorden voor de rechter voor de misdaden die hij heeft gepleegd en de misdaden waar hij opdracht voor gaf.”

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Van online naar offline

Zodra we wakker worden, zijn we al online. Tegelijkertijd zijn er steeds meer initiatieven om offline te zijn, waardoor we ons afvragen wat voor invloed de smartphone heeft op onze productiviteit.

Presentator Tanja Kok gaat op onderzoek uit.

Vrijdag 23.10 uur

Alles over Prinsjesdag

WNL Haagse Lobby blikt vanuit de Nieuwspoort vooruit op Prinsjesdag. Presentator Martijn de Greve duikt met zijn gasten in de eerste begroting van kabinet Schoof. Hij ontvangt:

  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt;
  • Voorzitter van Aedes (en oud-bewindspersoon) Martin van Rijn;
  • Chef politiek van het AD Hans van Soest.

Luister de podcast in je favoriete podcast-app.

Schoof verdedigt schrappen laag btw-tarief: geen goed middel

Premier Dick Schoof blijft het afschaffen van het lage btw-tarief voor sportscholen, hotelovernachtingen en culturele uitstapjes verdedigen. Het is een van de voorgestelde maatregelen die…

Lees meer

Dodental ontploffende walkietalkies in Libanon stijgt verder

Het dodental door de ontploffing van talloze portofoons, woensdag in Libanon, is gestegen tot zeker 25. Dat heeft de minister van Volksgezondheid Firass Abiad bekendgemaakt….

Lees meer

Schoof wil niet weer Israëlische vlag hijsen jaar na Hamas-aanval

Het kabinet gaat niet oproepen om een jaar na de bloedige aanval van Hamas op Israël de Israëlische vlag te hijsen op overheidsgebouwen. Premier Dick…

Lees meer

Pieter Grinwis (CU) hekelt kabinet-Schoof dat asielnoodwet wil: ‘Geen veelbelovende start’

Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen discussieert de Tweede Kamer over de noodwetgeving, wat het kabinet als middel wil inzetten om de asielinstroom te beteugelen. ChristenUnie-Kamerlid…

Lees meer