WNL

‘Vermist zijn is een bewuste actie van Jos Brech, hij weet dat het net zich om hem sluit’

Jos Brech weet dat hij verdacht wordt van de moord op Nicky Verstappen en is daarom vermist geraakt. Dat vermoedt rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

“Ik denk dat het een bewuste actie van hem is om onder de radar te blijven”, aldus de Telegraaf-journalist in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

“Hij wist dat het gaande was. Hij geeft waarschijnlijk geweten dat een paar familieleden van hem hebben meegedaan aan het onderzoek. Hij wist ook dat het net zich om hem sloot en dat het niet meer lang zou duren voordat ze hem op het spoor zouden komen.”

LEES OOK: Verdachte van moord op Nicky Verstappen is Jos Brech (55), man staat op Nationale Opsporingslijst

Jos Brech is sinds spoorloos en door familie als vermist opgegeven. “Hij zou misschien nog ergens in de Franse Vogezen zitten, maar het kan natuurlijk zo zijn dat hij over de grens over is getrokken en dat hij in Spanje, Marokko of weet ik veel waar zit.”

Bushcraften

De 55-jarige Brech is getraind om in de wildernis te overleven. De moordverdachte doet aan bushcraften, een scala aan overlevingstechnieken in de bepaalde wildernis.

“De Vogezen is geen oerwoud, maar het geeft wel aan dat deze man kan overleven zonder dat hij tevoorschijn komt. Het is niet iemand die je de volgende dag bij de supermarkt boodschappen ziet doen, die heeft hij niet nodig.”

LEES OOK: Rechtbankverslaggeefster twittert niet alle gruwelijke details: ‘Het moet geen sensatiezucht worden’

Door: Redactie

Exit mobile version