WNL

BBB-leider Caroline van der Plas: ‘Wij zijn klaar voor Tweede Kamerverkiezingen’

Mocht het kabinet deze zomer vallen, dan is de BoerBurgerBeweging (BBB) goed voorbereid op nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. Dat zegt partijleider Caroline van der Plas bij het WNL-radioprogramma Sven op 1. “We zijn druk bezig met het samenstellen van de lijst voor de Tweede Kamer.”

BBB stevent af op een grote verkiezingswinst voor de Provinciale Staten, blijkt uit de peilingen. Een van de onderwerpen die bij BBB hoog op de agenda staat is de gedwongen uitkoop van boeren. Daar is de partij op tegen. Het provinciebestuur van Overijssel gaf aan ook tegen de gedwongen uitkoop en zien zij 2030 niet als haalbaar voor de sikstofdoelen. Volgens Van der Plas scharen zich nog meer provincies achter dit standpunt. Als BBB in deze provinciebesturen terecht komt, “dan komen wij wel uit die coalitieonderhandelingen”, verzekert Van der Plas.

Dwang bouw sociale huurwoning

Daarnaast is de BoerBurgerBeweging tegen dwang vanuit het Rijk voor het aanwijzen van opvangcentra en het verplicht bouwen van sociale huurwoningen. Maar uit de stemwijzer blijkt dat BBB in de provincie verschillende standpunten heeft. “In principe zijn wij tegen dwang en drang, maar als er niet genoeg sociale huurwoningen worden gebouwd, dan komen mensen niet meer aan een woning” zegt van der Plas.

Luister de uitzending nu als podcast:

De partijleider zegt ook open te staan voor gesprekken over het verhogen van het grondwaterpeil. “Als het nodig is moet het grondwaterpeil omhoog waar dat kan. Dat moet wel altijd in goed overleg gaan met de boer.”

‘Kwalijk dat de VVD zo framet’

Premier Mark Rutte was maandag te gast bij Vandaag Inside. Tijdens die uitzending vertelde tv-icoon Johan Derksen dat hij zou stemmen op BBB, terwijl hij in het verleden wel eens heeft gestemd op de VVD. “Op social media doet de VVD alsof Derksen op de VVD gaat stemmen”, reageert Van der Plas. De BBB-leider vindt het “kwalijk dat de VVD op deze manier framet”.

Van der Plas herhaalt nogmaals dat zij niet met premier Rutte zou willen regeren. “Alles glijdt van hem af”, doelt zij onder meer op de toeslagenaffaire en het gasdossier Groningen.

Lees ook:

Kijkcijferrecord VI met Mark Rutte, één opmerking ging premier te ver

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Redactie

Exit mobile version