WNL

Rol van regionale luchthavens wordt steeds belangrijker nu chaos op Schiphol maar voortduurt

De Tweede Kamer debatteert woensdag over de rol van regionale luchthavens. Die wordt namelijk steeds belangrijker nu de chaos op Schiphol maar aanblijft. Veel vakantiegangers wijken uit zichzelf al uit naar regionale luchthavens en die geven op hun beurt aan dat ze er best nog wel wat vluchten bij kunnen hebben.

Maastricht Airport kan er enkele tientallen overnemen en zo ook Groningen Airport Eelde. Beide luchthavens hebben capaciteit over om extra vluchten af te handelen. Het zou dan gaan voor een periode van drie maanden. De komende maanden gaan veel mensen weer op vakantie en voor velen zal dat weer sinds lange tijd – door de coronacrisis – een vliegvakantie betekenen. De regionale luchthavens zelf krijgen er maar wat graag extra vluchten bij. Veel van die luchthavens hebben het de afgelopen jaren financieel zwaar gehad.

Meer focus op de regio

“Ze moeten inderdaad een belangrijkere rol krijgen dan nu. Eindhoven en Groningen liggen in de regio’s centraal,” zegt Tweede Kamerlid van het CDA Mustafa Amhaouch in Goedemorgen Nederland. Amhaouch vindt dat mensen veel te veel gefocust zijn op Schiphol. “Ook naar de toekomst toe moeten regionale luchthavens een veel belangrijkere rol krijgen dan nu. Schiphol moet in ieder geval niet nog meer gaan absorberen.”

LEES OOK: Europees vrouwenquotum voor de top van het bedrijfsleven: ‘Het gaat niet vanzelf’

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version