WNL

Code zwart reëel scenario: ‘De schade aan de samenleving wordt langzaam duidelijk’

Het hoge aantal besmettingen en de overvolle ziekenhuizen kunnen leiden tot ‘code zwart’. Dat schrijft De Telegraaf. Code zwart zou inhouden dat ziekenhuispersoneel uiteindelijk zelf moet beslissen naar welke patiënten het aantal schaarse bedden gaan.

Inmiddels heeft Duitsland aangegeven dat het toch wel Nederlandse patiënten kan gaan opnemen. Duitsland kampt ook met hoge besmettingscijfers en liet eerder nog weten dat patiënten overnemen er echt niet in zit.

Hardere lockdown

De virologen die in het artikel van De Telegraaf aan het woord komen, pleiten voor een hardere lockdown. Als het kabinet nu geen extra maatregelen neemt, schrijven zij, dan neemt het kabinet uitgestelde zorg op de koop toe. Vrijdag vergadert de ministerraad over zwaardere maatregelen waaronder de coronapas op de werkvloer en in het hoger onderwijs. Ook wordt er gepraat over de terugkeer van de 1,5 meter. Maandag gaan de voorstellen naar de Kamer.

‘Mensen trekken het niet meer’

“Het is onvermijdelijk dat de maatregelen langer aanblijven. Het zou alleen heel erg zijn voor scholieren en basisschoolleerlingen als de scholen weer dicht moeten”, zegt publicist Aylin Bilic in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Wierd Duk, journalist van De Telegraaf, geeft aan veel berichten van mensen te hebben ontvangen de afgelopen tijd. ”Mensen trekken het niet meer. De schade aan de samenleving wordt langzaam duidelijk.”

LEES OOK: Sjuul Paradijs pleit voor harder handhaven op haatzaaien buiten Kamer: ‘Laat OM er bovenop zitten’

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version