WNL

Coronapas blijft zeker tot en met het voorjaar: ‘Ik word gek’

De coronapas wordt nu een maand gebruikt in Nederland. De QR-code is verplicht in onder meer musea en de horeca. Het kabinet heeft inmiddels laten doorschemeren dat de pas zeker tot en met het voorjaar blijft en er gaan al stemmen op dat de pas bij meerdere gelegenheden  moet worden ingezet, zoals op de universiteiten.

De reacties op straat zijn gemengd. “Ik heb er geen last van, het werkt uitstekend”, zegt een oudere dame in Goedemorgen Nederland die samen met haar man aan het winkelen is. Een groep jongeren denkt daar anders over: ”Ik word gek. Ik houd heel erg van mijn vrijheid ik wil wel dingen blijven doen.”

‘Geen haalbare kaart’

De coronapas zou ook ingezet kunnen worden op universiteiten. Daar komen veel mensen bij elkaar die bovendien – in collegezalen – weinig tot geen afstand van elkaar houden. Rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt dat ‘geen haalbare kaart’. “Ik zie ons als medewerkers van de universiteit niet de taak van de politie en boa’s overnemen. Ik vind het erg overdreven”, aldus Ellian in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

LEES OOK: Motierecord voor Rutte III: ‘Mooi profileringsmiddel, maar moties moeten effectief zijn’

Door: Floortje van Gameren

Exit mobile version