WNL

ADE van start maar nu wel overdag: ‘Die omzet heeft Amsterdam heel hard nodig’

Het Amsterdam Dance Event (ADE) gaat vandaag van start. De voetjes mogen van de vloer maar dan wel overdag. Normaal is het nachtenlang keihard feesten maar dat kan dit jaar niet omdat vanwege de coronaregels nog steeds alles om middernacht dicht moet.

Het hele programma is dus naar de dag verplaatst. Dat is beter dan vorig jaar toen het hele feest niet doorging.

“Dit jaar zijn er naar schatting meer dan 300.000 bezoekers”, vertelt directeur Jan-Willem van de Ven in Goedemorgen Nederland. “Het is 25 jaar geleden ontstaan vanuit een beurs en dat is uitgegroeid tot het grootste stadsbrede clubfestival ter wereld.”

‘140 miljoen euro aan directe inkomsten’

Naast het dansen is het evenement ook van groot zakelijk belang voor de muziekindustrie. “Economisch gezien levert ADE volgens de laatste onderzoeken ongeveer 140 miljoen euro directe inkomsten op voor de stad Amsterdam”, aldus mededirecteur Meindert Vos. “Wij zijn supertrots en bij dat wij in drieënhalve met elke organisator in deze sector dit voor elkaar hebben weten te boksen.”

Vijf dagen lang staat Amsterdam in het teken van ADE. “Ik denk dat je ADE zou kunnen zien als een aggregator voor deze elektronische muziekindustrie. Echt een moment waarop iedereen bij elkaar komt, deals gesloten worden en ook wordt genetwerkt. Dat hebben wij in 25 jaar bereikt en daar zijn wij ook trots op”, vertelt Van de Ven. “Daar mag Nederland als land ook heel trots op zijn.”

‘Wij zijn ook geraakt’

Ook zakenvrouw Rahma el Mouden is blij met ADE want het levert extra klandizie op voor haar schoonmaakbedrijf. “Maar Nederland mag ook trots zijn op Amsterdam dat wij in zo’n korte tijd, met alle belemmeringen die wij hebben, zo’n groot evenement kunnen organiseren. Wij hebben die omzet in de stad Amsterdam heel hard nodig want wij zijn ook geraakt omdat er geen toeristen waren en alles op slot moest.”

LEES OOK: Meerdaagse evenementen weer toegestaan, niet alle festivalondernemers zijn blij

Door: Redactie

Exit mobile version