WNL

Londense ziekenhuisdirecteur Levi: ‘Hetze over de Britse variant is overtrokken’

We moeten onze angst voor de Britse mutant van het coronavirus niet overdrijven. Dat vindt de Nederlandse ziekenhuisdirecteur Marcel Levi die werkt in Londen. In Op1 deed de arts opvallende uitspraken die de angst rondom de mutant nuanceren.

”Ik verbaas me over de berichtgeving en vooral de wisselende berichtgeving over de mutant. De verhalen gaan dat het virus besmettelijker is en dat je er zieker van kan worden, maar als dat al zo zou zijn, dan gaat het maar om een heel klein gedeelte van de mensen”, aldus Levi in Op1. ”Heel de hetze over de Britse variant is overtrokken.”

Beleid is wel gemaakt op angst voor de mutant

De huidige lockdown en maatregelen zijn, ondanks de uitspraken van Levi, wel gemaakt op basis van dat de mutant besmettelijker zou zijn. ”Het is wel een belangwekkende mededeling van Levi, want alle maatregelen zijn gestoeld op het feit dat de Britse mutant het ergste is dat ons kan overkomen”, aldus politiek commentator Syp Wynia in Goedemorgen Nederland op NPO 1. Volgens de commentator moet de politiek dus wel degelijks iets met de uitspraken van Levi.

LEES OOK: Ziekenhuisdirecteur Levi: ‘Britse variant niet allerbeste excuus voor avondklok’

Door: Redactie