WNL

Rechtsstemmer in het ongewisse door chaos bij FvD: ‘Doe mij dan Geert maar’

Door de onrust en chaos bij partij Forum voor Democratie (FvD) is de stemmer op rechtst op een dwaalspoor beland. Een aantal maanden voor de verkiezingen is dat voor de partij van Baudet niet per se een voordeel, zegt mediadeskundige Mark Koster in Goedemorgen Nederland op NPO 1. De grote vraag is dan ook: waar gaat de rechtsstemmer op stemmen tijdens de verkiezingen in maart?

”Wat duidelijk is geworden, is dat er een groot gat op rechts is ontstaan. Een traditionele en enigszins conservatieve partij is er niet meer echt. Baudet gaat ook niet in dat gat springen dus is er ruimte voor een nieuwe partij”, beredeneert Koster. In de media wordt druk gespeculeerd of de prominente leden van FvD een nieuwe partij op rechts gaan oprichten. Joost Eerdmans sprak eerder in Goedemorgen Nederland dat gerucht nog tegen.

Kansen voor Geert Wilders

De chaos op rechts hoeft niet per se desastreus uit te pakken tijdens de verkiezingen. ”Ik denk dat veel mensen zeggen: doe mij Geert maar. Hij is een stabiele factor en heeft na al die jaren nog constant punten waar hij op scoort. De kiezer weet dus wat hij kan verwachten als hij of zij op Partij voor de Vrijheid stemt”, aldus Koster.

LEES OOK: Geluiden over nieuwe partij rondom Annabel Nanninga

Door: Redactie

Exit mobile version