WNL

Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden

Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee meisjes (17) aangehouden

Een 14-jarige jongen is maandagavond gewond geraakt nadat hij werd neergestoken op de West-Kruiskade in het centrum van Rotterdam. De jongen moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht worden door de ernst van zijn verwondingen. Aan de Diergaardesingel, zo’n twee minuten verderop, hield de politie een 17-jarig meisje aan. Later die avond is er nog een meisje van dezelfde leeftijd aangehouden.

Een van de meisjes komt uit Vlaardingen en de ander komt, net als het slachtoffer, uit Rotterdam. Volgens getuigen keerden een van de verdachten na haar daad terug naar de plaats delict, waar boze familieleden van het slachtoffer haar op stonden te wachten.

‘Hectisch’

De politie moest de straat afsluiten om escalatie te voorkomen. Een woordvoerder van de politie bevestigt tegenover het AD dat het ‘hectisch’ was ter plekke, maar kon verder geen details geven.

Voorafgaand aan de steekpartij zou er volgens getuigen een ruzie hebben plaatsgevonden op de West-Kruiskade. De politie heeft camerabeelden en sporen veiliggesteld. Ook sluiten ze meerdere aanhoudingen niet uit.

LEES OOK: Toenemend aantal steekwapens gevonden in Rotterdam: ‘Ernst van incidenten is schrikbarend’

Door: Redactie

Exit mobile version