WNL

WNL Terugblik: Gaat de veganistische ‘avocado-mayonaise’ van Geert en Glenn de markt veroveren?

Ambachtelijke mayonaises op basis van groente en fruit. Honderd procent plantaardig en daarom ook nog eens een stuk gezonder. Dat is het product waar Glenn Kruisselbrink en Geert Kranendonk een investering voor proberen binnen te slepen in het WNL-programma Dragons’ Den. De twee leerden elkaar kennen op de Hogeschool van Rotterdam en kwamen tijdens het eten op het idee van de hippe mayonaises. Inmiddels timmeren de ondernemers al lekker aan de weg, zo zeggen ze zelf.

“Ik zat thuis te eten, ik had Mexicaans gemaakt met avocado”, vertelt Glenn over de oorsprong van het idee. “Geert had zoete aardappelfriet gemaakt met mayonaise. Toen dachten we: mayo is heel populair, avocado is een superfood die helemaal de trend is, zullen we dat eens gaan mengen?”

Hotelschool

En zo geschiedde. Geert studeerde aan de hotelschool, waar hij leerde hoe je mayonaise kan maken, dus ze konden gelijk met het idee aan de slag. “Dat ging best wel goed. Zo hadden we dus onze eerste veganistische avocadomayo gemaakt. Een dag later hadden we een afspraak staan met een producent, twee weken later zaten we daar.” Vervolgens gingen de twee op zoek naar afnemers. “Kijken hoe het er in de markt aan toegaat. Toen hebben we drie afnemers gevonden en hebben we de productie gestart.”

LEES OOK: Dragons’ Den: met deze slimme app zou je honderden euro’s kunnen besparen

Inmiddels zijn de jongens met een aantal supermarkten en horeca-leveranciers in gesprek en hebben ze verschillende smaken geproduceerd. Naast de avocado mayo kun je nu ook mango- en wasabi mayo bij ze kopen.

Volgens Geert kunnen ze eigenlijk altijd blijven doorontwikkelen op nieuwe trends die eraan zitten te komen, omdat er “heel veel verschillende soorten en fruit bestaan” die in de mayonaises verwerkt zouden kunnen worden.

Kanshebbers?

Zelf schatten ze zichzelf in als kanshebbers. “We staan echt achter ons product, we weten er inmiddels veel van, dus we gaan er vanuit dat we wel wat kunnen regelen”, zegt Geert. Is dat ook zo? Je kunt de aflevering nu hier terugkijken.

WNL is er al 10 jaar voor onze ondernemers. Deze zomer blikt WNL terug op de hardwerkende ondernemers die in onze programma’s te zien waren. Alle afleveringen van Dragons’ Den zijn nu te zien op NPO Start.

Door: Redactie

Exit mobile version