WNL

Thijs H. hoort strafeis: ‘OM zal gaan voor forse celstraf naast tbs’

Het Openbaar Ministerie geeft dinsdag voor de rechtbank in Maastricht zijn definitieve visie op de geruchtmakende zaak tegen de 28-jarige student Thijs H., die wordt verdacht van de moord op twee vrouwen en een man. Het Openbaar Ministerie zal naast tbs een forse celstraf eisen, zo verwacht misdaadverslaggever van het AD, Niels Klaassen.

“Het OM ziet aanwijzingen voor een zekere berekening”, zegt Klaassen. “Hij heeft eigen aandeel in zijn handelen. Er is sprake geweest van fors drugsgebruik, waardoor hij mogelijk zijn eigen klachten heeft verergerd. Dat is hem aan te rekenen.”

Het OM plaatst tal van vraagtekens bij de psychische ontreddering van H. “Ze zagen zoekopdrachten op zijn computer naar ‘hoe moet ik mij gedragen als psychopaat?’ Hij zette nogal obscure muziek op voordat hij ging moorden”, zegt Klaassen. “In al die punten zien zij aanleiding om te denken dat hij niet volledig ontoerekeningsvatbaar was.”

Drie moorden

H. heeft bekend dat hij op 4 mei vorig jaar in de Scheveningse Bosjes in Den Haag een 56-jarige vrouw heeft gedood. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssumerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. H. had een studentenkamer in Den Haag. Ten tijde van de moorden in Limburg verbleef hij in het huis van zijn ouders in Brunssum.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geconcludeerd dat H. ten tijde van de gruwelijke misdrijven aan een “ernstig psychotische ontregeling” leed, die in de zomer van 2018 zou zijn ingezet. Zij beschouwen de verdachte als volledig ontoerekeningsvatbaar en hebben de rechtbank geadviseerd tbs met dwangverpleging op te leggen.”

LEES OOK: Rechtszaak tegen Thijs H. begint inhoudelijk: ‘Was hier sprake van een psychose, of deed hij het moedwillig?

Door: Redactie

Exit mobile version