WNL

Wie wordt de nieuwe lijsttrekker van D66? ‘Hoog tijd voor een vrouw’

Kandidaten voor het partijleiderschap van D66 kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Vorige week kwam vanuit D66 de oproep dat het tijd is voor een vrouwelijke lijsttrekker. Toch lijkt er nog geen vrouwelijke kandidaat beschikbaar te zijn. Ook Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, lijkt zich nog niet beschikbaar te stellen. “Ik vind het voor mij niet echt voor de hand liggen op dit moment”, zo laat zij weten in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Iedereen moet erover nadenken. Ik heb er ook wel over nagedacht”, aldus Van Veldhoven. “Je kan er nog altijd eens over nadenken. Maar ik sluit het niet uit.”

Toch vindt ook zij dat het “hoog tijd” is voor een vrouwelijke lijsttrekker. “Ik hoop dat D66 een stevige, vrouwelijke lijsttrekker krijgt”, zegt Van Veldhoven.

Geen Ollongren en Kaag

Eerder liet Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren in de talkshow M weten zich niet kandidaat te zullen stellen. Ook de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag lijkt geen optie nu zij wordt getipt als directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Huidig fractievoorzitter Rob Jetten heeft gezegd dat hij pas in de zomer beslist of hij ook na de aankomende Tweede Kamerverkiezingen partijleider wil zijn.

LEES OOK: Staatssecretaris Van Veldhoven over protest op de Dam: ‘Ongekend maar ook ongehoord in coronatijd’

Door: Redactie

Exit mobile version