WNL

Voorzitter MKB-Nederland: ‘Inleveren op lonen is onvermijdelijk’

Voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof vreest dat het onvermijdelijk is dat werknemers door de coronacrisis moeten gaan inleveren op hun loon. “Het kan niet zo zijn dat anders ondernemers failliet gaan, want dan raken alle werknemers hun baan kwijt”, zegt Vonhof in WNL Op Zondag.

De ondernemersvoorman hoopt wel dat er een goede dialoog gevoerd wordt over dit moeilijke onderwerp. “De contacten van de vakbonden met Den Haag zijn goed, maar ook decentraal, op de cao-tafels, zul je dit moeten kunnen bespreken.”

Vonhof stelt dat er water bij de wijn moet worden gedaan. “Je moet je afvragen: wat is meer waard, mijn individuele baan of de banen van mij en mijn collega’s? Dan moet je tot een goede deal komen, en zijn moeilijke beslissingen zoals je vakantiegeld in stukjes of het doen van een loonoffer onvermijdelijk.”

‘Kom met fonds voor ondernemer die wil stoppen’

De MKB-voorman doet ook de oproep aan het kabinet om te komen met een noodfonds voor ondernemers die willen stoppen met hun bedrijf, maar dat nu niet kunnen. “Ik krijg berichten van ondernemers die zeggen dat ze willen stoppen, voordat ze zo ver afzakken dat ze hun huis moeten verkopen en al hun spaargeld op moeten maken. Het moet makkelijker worden om dan de keuze te maken om ermee te stoppen.”

LEES OOK: MKB wil nieuw steunpakket van kabinet: ‘Waarin niet alleen de loonkosten worden gedekt’

Door: Redactie

Exit mobile version