WNL

Wat doen Nederlanders om te ontspannen in coronatijd? Boten huren!

Door de coronacrisis zijn veel recreatieplekken gesloten en dat merken de verhuurders van boten in positieve zin. Om toch te kunnen ontspannen zoeken Nederlanders namelijk hun toevlucht tot het water, waardoor ondernemers in deze branche niet stil hoeven te zitten.

“Normaal gesproken krijgen wij met lekker weer ook veel aanvragen, maar juist in deze tijd ziet men dit als de ultieme manier van ontspanning”, zegt ondernemer Thijs Janssen in Goedemorgen Nederland.

“Zeker met een gezin of met groepen tot drie personen is het toegestaan om op een boot te varen, in tegenstelling tot een terras, festival of geplande vakantie.” Volgens Janssen zijn er behalve het varen ook weinig toegestane alternatieven om toch nog wat ontspanning te vinden tussen het thuisblijven door.

Besmettingsgevaar op boten?

Zijn collega in de botenverhuurbranche, Michiel Jonker, zegt ook dat er weinig besmettingsgevaar op de loer ligt bij het huren van een boot en het varen zelf.

“Een contactmoment is bij ons even je handtekening op het formulier zetten en aan de borg voldoen. Voor de rest geven wij op afstand instructies, wordt de boot gedesinfecteerd en onderweg kom je zo goed als niemand tegen, zeker niet in een straal van een paar meter. Dus wij vinden het een veilige vorm van recreëren.”

LEES OOK: Coronavirus raakt ook Nederlandse economie: ‘Ben bang dat dit onder het ondernemersrisico valt’

Door: Redactie

Exit mobile version