WNL

Warm weer aankomend weekend baart politie en Tweede Kamer zorgen

Komend weekeinde wordt er warm lenteweer voorspeld. Dat is normaal gesproken natuurlijk heerlijk, maar nu vooral een reden tot zorg. De angst is dat jongeren de veelgehoorde oproep om binnen te blijven negeren. Om deze reden neemt de Amsterdamse politie deze week al voorzorgsmaatregelen. Zo worden er camera’s door de stad opgehangen.

Ook Rutte zei gisteren in de Tweede Kamer dat er extra gehamerd gaat worden op de boodschap om thuis te blijven, meldt het ANP. Zo worden er bijvoorbeeld influencers ingezet om jongeren beter te bereiken, zodat de stranden en bossen niet overspoeld worden.

Jean Dohmen, journalist voor het Financieele Dagblad, vertelt in Goedemorgen Nederland dat hij denkt dat het belangrijk is dat Nederlanders laten zien dat ze dit ook vol kunnen houden. “Ik ben benieuwd hoe het gaat,” zegt hij, “maar het moet wel.” Voor gezondheid en zorg-journaliste Marieke ten Katen wordt het niet zo moeilijk om drukte te vermijden. “Ik ga hardlopen als heel Amsterdam nog slaapt.”

Landelijke sluiting

Een landelijke sluiting van campings en vakantieparken is volgens Rutte niet nodig. Gezamenlijke wasgelegenheden worden wel overal gesloten. Verschillende provincies hebben zelf al besloten vakantieplekken te sluiten, waaronder Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland.

LEES OOK: Nederlanders luisteren naar corona-oproep en laten ondanks voorjaarsweer stranden links liggen

Door: Redactie

Exit mobile version