WNL

Ondernemers kunnen voor meer belastingen uitstel krijgen wegens coronacrisis

Ondernemers en zzp’ers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen voor nog meer belastingen uitstel van betaling krijgen dan eerder al het geval was. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Ook worden de aanvragen voor dit uitstel versoepeld en kan er langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd. Het versoepelde beleid duurt tot in ieder geval 19 juni.

LEES OOK: ‘Ondernemers krijgen hun salaris en vakantiegeld uitgekeerd ondanks coronacrisis’

Welke belastingen?

Bedrijven konden al voor vier belastingen uitstel krijgen. Dit ging om de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting/btw. Daar komen nu nog zeven andere belastingen bij, schrijft de staatssecretaris.

Het gaat om de volgende belastingen, staat in de Kamerbrief:

Voor de energiebelasting is een aparte regeling getroffen, meldt het Ministerie van Financiën. Energieleveranciers zullen tot en met juni geen energiebelasting, opslag duurzame energie of btw hierover in rekening brengen. Het gaat om bedrijven die maandelijks een factuur ontvangen. De regeling moet bijvoorbeeld de sierteelt helpen.

Het economisch onderzoeksprogramma Stand van Nederland volgt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Hoe gaan zij hiermee om? Kijk de nieuwste aflevering via NPO Start! 

Door: Redactie

Exit mobile version